Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020

Biological refugees escape from biophobic Chechnya

 Βιολογικοί πρόσφυγες δραπετεύουν από τη βιοφοβική Τσετσενία

(biophobia: irrational fear or hatred of natural biology, of biological reality)

https://en.wikipedia.org/wiki/Biology_and_sexual_orientation

«Η Βιολογία της Ομοφιλοφυλίας»

από καθηγητή Συμπεριφορικής Νευροενδοκρινολογίας

https://www.cup.gr/book/i-viologia-tis-omofilofilias/

«Είχε γενάκι ισλαμικό και φορούσε πράσινη χειρουργική ρόμπα. Μία ασθενής του ήταν ξαπλωμένη ανάσκελα σε ένα φορείο και της είχαν δέσει τα μάτια. Ο μουλάς έσκυψε επάνω της, και άρχισε να ουρλιάζει στίχους από το Κοράνι στο αυτί της και να τη χτυπάει με μία κοντή ράβδο. Μην ανησυχείς, μου είπε. Δεν αισθάνεται πόνο. Τα κακά γονίδιά της χτυπάμε μόνο». Η... ιατρική αυτή μέθοδος στην κλινική του γιατρού του προέδρου φέρει μια πιο απλή ονομασία: εξορκισμός»

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=192188

Η Ζαμίρα κατάφερε να φύγει από την Τσετσενία με τη βοήθεια των υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που εργάζονται σε μια αυτόνομη περιοχή στη Ρωσία. Τώρα είναι εκτός της περιοχής και ζει σε ασφαλές χώρο σε μια άγνωστη τοποθεσία, αλλά εξακολουθεί να φοβάται.

«Μερικές φορές ξυπνάω στη μέση της νύχτας και φοβάμαι ότι υπάρχει κάποιος πίσω από την πόρτα», λέει. «Φοβάμαι να μένω μόνη. Μια φορά φοβόμουν τόσο που μπλόκαρα την πόρτα εισόδου με μια βιβλιοθήκη και ένα ψυγείο. Ο φόβος αυτός παραμένει ακόμη και σε αυτούς που έφυγαν από τη Ρωσία».

https://t-zine.gr/apokalyptete-oti-i-ekkatharisis-stin-tsetsenia-den-syberilamvanan-mono-gkei-andres-alla-ke-lesvies-ke-trans-thymata/

«Ήμασταν πάντα υπό διωγμό, αλλά ποτέ δεν είχαν φτάσει τα πράγματα σε σημείο να γίνουν στρατόπεδα συγκέντρωσης ομοφιλοφύλων. Λένε στους γονείς να σκοτώσουν τα παιδιά τους. Το αποκαλούν «αποκατάσταση της τιμής τους με αίμα». Βασάνιζαν επί δύο εβδομάδες έναν γκέι, προτού τελικά καλέσουν τους γονείς και τα αδέρφια του στο τμήμα. Τους είπαν: «Ο γιος σας είναι ομοφυλόφιλος, λύστε το πρόβλημα αλλιώς θα το κάνουμε εμείς»

https://orthodoxia.online/κόσμος/τσετσενία-σκοτώστε-τους-ομοφυλόφιλο/

https://en.wikipedia.org/wiki/LGBT_rights_in_Chechnya

https://en.wikipedia.org/wiki/Anti-gay_purges_in_Chechnya

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου