Τρίτη 2 Ιουνίου 2020

Γερμανοί πρόγονοι στην κατοχή, πλαστοί και αληθινοί


«Αν έψαχνα να βρω πού οφείλεται όλη αυτή η βία και εγκληματικότητα, θα έλεγα ότι οφείλεται στη φτώχεια αλλά και στα γονίδια, που έχουν οι Λάκωνες από τους Ούννους του στρατηγού Απόκαυκου. Αυτόν τον στρατηγό είχαν βάλει οι Βυζαντινοί διοικητή στην Πελοπόννησο το 960 μ.Χ. Αυτόν τον πλαισίωσαν 20.000 περίπου Ούννοι, όταν στην περιοχή ήρθε από την Αρμενία ο Νίκων. Ο Νίκων μαζί με τους Ούννους έσφαξαν πολλές χιλιάδες (25.000 περίπου Λάκωνες της ευρύτερης περιοχής), για να τους μάθει τον νέο Θεό, τον πατέρα του Ιουδαίου και ότι οι πρόγονοι των Λακώνων ήταν οι άπλυτοι κι αμόρφωτοι Ιουδαίοι. Οι Ούννοι συνόδευαν το Νίκωνα στη Λακωνία και δεν σκότωναν μόνο με υπόδειξή του, αλλά και γκάστρωσαν χιλιάδες γυναίκες. Έτσι οι Λάκωνες κληρονόμησαν το γονίδιο της εγκληματικότητας. Έτσι όταν οι Ούννοι ήρθαν στα μέρη μας πάλι για δεύτερη φορά , το 1941 , "είδε ο σκύλος τη γενιά του κι αναγάλλιασε η καρδιά του". Κι έτσι βρήκαν κι ανέπτυξαν πανεύκολη συνεργασία με τα Τάγματα Ασφαλείας στη Λακωνία.

......

μαρτυρία αριστερού «γονιδιολόγου» 
«με αντιφασιστικό (;) γονίδιο»

από το βιβλίο του Ιωάννη Καρακατσιάνη, Η Μάνη στον πόλεμο: κατοχή, αντίσταση και εμφύλιος. Μαρτυρίες, σελ. 596

όταν ξεπλένουν το σκοτεινό παρόν
αλλοδαποί πρόγονοι από το παρελθόν

για να καθαριστεί η κοινωνία μας
με την επίκληση μόλυνσης 
από αρχαίους αλλοδαπούς προγόνους

ξέπλυμα φασισμού με ρατσισμό

(ο ελληνικός εμφύλιος 
στη Μάνη ως αποτέλεσμα, και, αμορφωσιάς)

_________


1) Μεταξύ 395 και 450, οι κεντροασιάτες Ούνοι λεηλατούσαν κυρίως τη βαλκανική ενδοχώρα με σκοπό την ανανέωση πληρωμής του ουνικού φόρου από τους Βυζαντινούς.

2) Οι Γερμανοί ονομάστηκαν Ούνοι κατά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο από τη Βρετανική προπαγάνδα.

2) Η Σπάρτη είχε καταστραφεί από τους Βησιγότθους* του Αλάριχου το 396, και οι Σπαρτιάτες πουλήθηκαν ως δούλοι. *(Αρχαία Γερμανικά φύλα που κατέληξαν στην Ισπανία).

3) Βασίλειος Απόκαυκος, πραίτορας της Πελοποννήσου, μεταξύ 996-1014, αναφέρεται στην αγιογραφία του Νίκωνα του Μετανοείτε. Εκεί ο άγιος θεραπεύει τον φόβο του για ενδεχόμενη Βουλγαρική κάθοδο του Σαμουήλ στην Πελοπόννησο.

4) Νίκων ο Μετανοείτε, ιεραπόστολος αρμενικής καταγωγής, συμμετείχε στον επαναχριστιανισμό του πρώην Εμιράτου της Κρήτης, εκχριστιάνισε τους τελευταίους πολυθεϊστές στη Λακωνία, και έδιωξε τους Εβραίους από τη Σπάρτη. Το σλαβώνυμο χωριό Πολιάνα, από το οποίο προέρχεται ο «γονιδιολόγος» αριστερός, μετονομάστηκε σε Άγιος Νίκωνας.

Από αυτό το χωριό ήταν και ο ταγματασφαλίτης Πάνος Κατσαρέας, ένας μακρινός συγγενής του. Αυτός είναι το θέμα της μαρτυρίας του. Σε έναν αριστερό, λέει, πριν τον εκτελέσει, ο Κατσαρέας απάντησε: «Και τι σου φταίνε εσένανε οι Γερμανοί που κυνηγάνε τους κομμουνιστές μέσα στα χιόνια;;»

Στη σελίδα 598 μια πιο ορθολογική άποψη για τα αίτια της εμφύλιας βίας στη Μάνη από συνταξιούχο δάσκαλο:

Οι Μανιάτες είχαν ανέκαθεν μια συμπάθεια προς τον στρατό. Το ποσοστό τους στο στράτευμα ήταν αυξημένο. Σε αυτό συνέτεινε και το άγονο έδαφος, που έκανε τους κατοίκους να προσπαθούν να βρουν άλλες προσοδοφόρες ενασχολήσεις. Υπήρξαν και ανέκαθεν φιλομοναρχικοί. Στην περιοχή έστελνε συνδέσμους ο βασιλιάς από τη Μέση Ανατολή, όπως τον Τσιγάντε. Σημείο καμπής για τη Μάνη υπήρξε η μεταστροφή του Τηλέμαχου Βρεττάκου από το ΕΑΜ σε φιλοβασιλική οργάνωση.
http://thesis.ekt.gr/thesisBookReader/id/29972#page/598/mode/2up


...και από τους πλαστούς στους αληθινούς...


...η διαβόητη φροϊλάιν Σούμαν, στέλεχος του Εθνικοσοσιαλιστικού Κόμματος κατέφθασε στο Ηράκλειο Αττικής ως δασκάλα στο γερμανικό σχολείο που στέγαζαν από το 1938 στον δεύτερο όροφο του σπιτιού τους οι Λούης και Ιωσηφίνα Βάγγερ. Πραγματική της αποστολή, ήταν να αφυπνίσει την «υπνώττουσα» γερμανική ψυχή των ντόπιων «αδελφών» - στην πορεία βέβαια αποδείχθηκε ότι τα κίνητρά της δεν ήταν αμιγώς ιδεολογικά... Εξυμνώντας λοιπόν το Γ' Ράιχ και την υπέρτερη «Άρια» κουλτούρα, τους παρότρυνε σαν μπήκαν οι Γερμανοί στην Ελλάδα το '41 να επιστρέψουν ομαδικώς στη Βαυαρία, «την πραγματική τους πατρίδα», όπου τάχα θα τους περίμεναν με τιμές και δόξες, θα τους παραχωρούσαν καινούργια σπίτια, γη κ.λπ. Φίλευε καλούδια τα παιδιά, τα πήγε μάλιστα διακοπές να γνωρίσουν τα «πατρογονικά εδάφη», όπου πράγματι τα περιποιήθηκαν δεόντως – μέχρι ο Χίμλερ, διάβασα κάπου, τα συνάντησε. Μ' αυτά και μ' εκείνα, κάπου 200-250 άνθρωποι πείστηκαν, απρόθυμα οι περισσότεροι, «όχι τόσο από την προπαγάνδα της φροϊλάιν – ελάχιστοι εντέλει στράφηκαν στον ναζισμό ή/και υπηρέτησαν στη Βέρμαχτ, δύο μάλιστα, πατέρας και γιος, χάθηκαν στο Ανατολικό Μέτωπο - όσο εξαιτίας της πείνας και της ανέχειας που ακολούθησε την Κατοχή», συνεχίζει. Ήταν, κατά κανόνα, οι πιο φτωχοί.

Μετέβησαν λοιπόν το Πάσχα του '42 σιδηροδρομικώς στο Μόναχο και ακολούθως στο Πασάου, όπου οι «δόξες και τιμές» ήταν μίζερα καταλύματα σε εργατικές πολυκατοικίες, εξαντλητική δουλειά σε εργοστάσια για ανθρώπους που ήταν πριν οι περισσότεροι αγρότες και αντιμετώπιση παρακατιανών μετοίκων. Ένας μάλιστα ονόματι Δαβίδ (Ντάβιτ) Βάγγερ κατέληξε στο Άουσβιτς όπου κι εκτελέστηκε σαν προδότης επειδή συνελήφθη να ακούει συμμαχικό ραδιόφωνο... Το χειρότερο ήταν ότι το «μικρό αντάλλαγμα» που έπρεπε να δώσουν στις γερμανικές αρχές, δηλαδή στη φροϊλάιν και τους συνεργάτες της για την «ευεργεσία» που τους έκανε, ήταν οι τίτλοι ιδιοκτησίας των εδώ κτημάτων τους! Τίτλοι οι οποίοι στη συνέχεια πουλήθηκαν, οπότε γυρνώντας μετά το '45 στο Ηράκλειο - λίγοι προτίμησαν να παραμείνουν στη Γερμανία - βρέθηκαν κυριολεκτικά «στο δρόμο» και, είτε ξανάστησαν τη ζωή τους εξαρχής είτε μετανάστευσαν εκ νέου στην Αμερική και αλλού (υπήρξε μάλιστα σχετικά πρόσφατα δικαστική διαμάχη μεταξύ ξενιτεμένου απογόνου Ελληνοβαυαρών και του επίσης νόμιμου, τυπικά, «καταπατητή» της χαμένης περιουσίας του). Ύστερα λοιπόν κι από εκείνη την τραυματική εμπειρία, οι εναπομείναντες δεν ήθελαν πια να σχετίζονται με οτιδήποτε γερμανικό, απέτρεπαν δε τα παιδιά τους να σπουδάσουν ακόμα και τη γλώσσα.

Η «μικρή Βαυαρία» της Αττικής του Θοδωρή Αντωνόπουλου, η σχετικά άγνωστη στο κοινό ιστορία των Βαυαρών που έχτισαν το Ηράκλειο, με διασημότερους εξ αυτών τα μέλη της οικογένειας Φιξ.
https://www.lifo.gr/articles/archaeology_articles/142645

2 σχόλια:

  1. https://en.wikipedia.org/wiki/Laconophilia#Nazi_Laconophilia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ...ἀπὸ τῆς ἱεράς γῆς τῆς ἀρχαίας Σπάρτης, ἐκ τῆς ὁποίας προῆλθεν ἡ δρὰξ τῶν ἡρώων τοῦ Λεωνίδου, ἡ ὁποία ἔσωσε τὸν εὐρωπαϊκὸν πολιτισμόν, ὑψοῦται ἡ προσευχή μας: «Κύριε, διαφύλαττε τὸν Φύρερ!»...

      Διαγραφή