Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Κρητικιά Πρωταπριλιά (Αψευδής Επανάσταση)

....όπως λέμε Σικελικό Σπερνό...εδώ θα κατασφάξουμε την Αλήθεια..
...και θα χωνέψουμε του Ψεύδους τα Κοψίδια....


...Κρητικοί...Ψευτρόνια το λοιπόν....για να τα πάρουμε με τη σειρά...μη χάσουμε τα πάσχοντα αυγά....

1. Και ξεκινάμε από τον τίτλο που είναι ο  πρωταρχικός Διαφημιστικός Στόχος της ανάρτησης. Να καπελώσουμε την Πρωταπριλιά ως Παγκόσμια Εθνική Εορτή της Κρήτης, όπως καπέλωσαν οι Χριστιανοί τη μέρα της γέννησης του Ήλιου. Στην ουσία  να το κάνω λιανά...δε φτάνει που μας βγήκε η ρετσινιά, να μην το δουλέψουμε τουριστικά? Καλλιά να σου βγει το νάμι, παρά μπροστά σου το τσουνάμι!.. (όχι μόνο το γιαπωνέζικο αλλά κυρίως το θολοκούλτουρο μπαμπέσικο) όπως με πληροφόρησε πρόσφατα ο εκ Λέσβου Λονδρέζος Σαραντάκος. Σε πρώτη φάση βέβαια αυτοί που θα νοιαστούν για τις Εγχώριες Εκδηλώσεις, χάπενινγκς, αινίγματα, σπαζοκεφαλιές, είναι οι Logiciens, οι Φιλόσοφοι της Λογικής....."Έλα εδώ, μαη φρεντ, καμ χίαρ εβρυ μπάντυ, στη γη που γέννησε το Μαθηματικό Παράδοξο, την Πιθανοκρατική Σκέψη και όποιος εγκέφαλος αντέξει!...:-)...Μιά χαρά κολλάει με την έναρξη της Τουριστικής Περιόδου.

2. Και απ' τα τουριστικά πάμε να ξεφυλλίζουμε το φρούτο σιγά-σιγά. Και για ανθρωπιστικούς λόγους....ένας Φιλητάς από την Κω, πέθανε από τον καημό του, που δεν μπορούσε, λέει, να λύσει το γρίφο. Ε, δε θα αντέξω και δεύτερο μαράζι, νοιάζομαι για τον άλλο και  δεν κάνω χάζι. 

3. Ψεύτες οι Κρητικοί! και χαζέψαν όλοι εκεί. Αλλά η πρόταση είναι μισή...  ΕΠΙΜΕΝΙΔΗΣ ΕΙΠΕ Κρητικοί  Ψεύτες...φαίνεται η Δύναμη της Διαφήμισης και η Αδυναμία  της Προβατικής Λογικής να βρεί τους Φταίχτες. Φωνάζει π.χ. ο Α για τον B...είναι έτσι, είναι αλλιώς και του κόσμου ο πιό τρελός!...και μένει η πρώτη εντύπωση στον τηλεθεατή, να μιλήσουμε ξεκάθαρα πιά με την τηλεοπτική δομική....α α α Ψεύτης ο τάδε το λοιπόν...και δεν αναρωτιέται ο δέκτης στον πομπό..Γιατί μιλάει έτσι ο Α για τον Β?..όσα είπε, τα απέδειξε, πού σκόπευε? ...αλλά πες, πες, με τα νούμερα της τηλεθέασης, η πρώτη φανταχτερή εντύπωση μένει...

3. Ποιός ήταν λοιπόν ο Επιμενίδης και γιατί είπε ό,τι  είπε. Αμέσως θα σου πουν οι γριφολόγοι: "Αφού είναι ο ίδιος Κρητικός, δεν βγάζεις άκρη με τον κουζουλό". Ας σταθούμε λοιπόν εδώ σε μία φράση-κλειδί από το Διογένη Λαέρτιο, Βίοι Φιλοσόφων..Κρὴς τὸ γένος ἀπὸ Κνωσοῦ, καθέσει τῆς κόμης τὸ εἶδος παραλλάσσων....(Αγγλική μετάφραση εκεί) Αν και Κρητικός, με  τα μακριά μαλλιά του, Κρητικός δεν έδειχνε..τί σημαίνει αυτό? (Α) Η απώτερη καταγωγή του ήταν απ' αλλού. Ξενομπάτης. Και για να το συνδέσω με το περίφημο εθνογραφικό Ομηρικό απόσπασμα για την Κρήτη.(τ 172-177) ."Δωριέες τε τριχάικες" για το οποίο προτιμώ τη μετάφραση ''Δωριείς μακρυμάλληδες" παρά "Δωριείς από τρεις φυλές". Αντιθετικά λοιπόν ο Δωριέας Έλληνας Ινδοευρωπαίος Επιμενίδης σε σχέση με τους Ετεόκρητες, τους Μινωίτες. Αλλά σε αυτό το ενδεχόμενο σενάριο θα δινα περισσότερες πιθανότητες αν ο χρόνος γέννησης του προφήτη, μας δινόταν κάπου την εποχή του Ομήρου. Ο έκτος αιώνας που δίνεται, πάνω κάτω πως έζησε, είναι πια αργά για εθνικές συγκρούσεις. Η Δωρική Κρήτη έχει επικρατήσει. Και επιπλέον ελάχιστα παίζει πιθανότητα μετανάστευσης κάποιου παππού του στην Κρήτη. Το νησί πλέον είναι ένα Κλειστό Στρατόπεδο. Δίνει προς τον έξω κόσμο κάποιους αποικιστές, καλλιτέχνες, στρατιώτες, αλλά δύσκολα δέχεται. 

4. Και έτσι οδηγούμαστε στο πιθανότερο σενάριο. Ναι! Ήταν Κρητικός αλλά και  Διανοούμενος Τριχωτός! :-).....γένια, μούσια, χαίτη, υφάκι σοβαρό, και αν ήξερες ρε φίλε ποιός τάχα είμαι εγώ... Τί έχουμε λοιπόν εδώ;; Το Χάσμα του Φιλόσοφου με το Λαό που τον γέννησε..οὐδεὶς προφήτης δεκτός ἐστιν ἐν τῇ πατρίδι αὐτοῦ....Από το Χριστό και το Σωκράτη που δεν έγιναν δεκτοί στον τόπο τους θα προτιμήσω αρχικά την παράδοξη κατάρα του Ηράκλειτου για τους συμπολίτες του, που θα το ακούσουμε παρακάτω και για τους Νεοκρητικούς...Λοιπόν, αντιγράφω από Σοφία Γιαννακά σ.139 "Σας καταριέμαι Εφέσιοι, να παραμείνετε πάντοτε πλούσιοι. Έτσι η κακοήθεια σας θα είναι πάντοτε φανερή" Καταπληκτικό..ε;; ..ένας φτωχός θέλοντας και μη κάνει τον καλό κ' αγαθό...Ιερουσαλήμ Ιερουσαλήμ, η αποκτέννουσα τους προφήτας και λιθοβολούσα τους απεσταλμένους προς αυτήν! ποσάκις ηθέλησα επισυναγαγείν τα τέκνα σου ον τρόπον επισυνάγει όρνις τα νοσσία εαυτής υπό τας πτέρυγας, και ουκ ηθελήσατε....Αντίστοιχες Προφητείες-Κατάρες-Παράπονα του Χριστού κατά των Εβραίων μπορείτε να βρείτε εδώ, όπου ένας άλλος σύγχρονος Ρωμαίος Τίτος λένε πως εκπλήρωσε τις προφητείες κατα την Ισοπέδωση της Πόλης το 70 μ.Χ. Να προσθέσουμε και το φθέγμα του Νίτσε για τους Γερμανούς "Οι Γερμανοί αποβλακώθηκαν ηθελημένα εδώ και μια χιλιετία περίπου: πουθενά αλλού δεν έγινε πιο διεφθαρμένη κατάχρηση των δύο μεγάλων ευρωπαϊκών ναρκωτικών, του αλκοόλ και του χριστιανισμού".Και να καταλήξω με τον δικός μας Νίκο Δήμου τον επιλεγόμενο και Ανθέλληνα. Ενδεικτικά ανέφερα μερικά ονόματα, ο κατάλογος δεν τελειώνει, είναι μέρος μιας άλλης ανάρτησης και αν θέλει κανείς να συνεργαστούμε πάνω σε τέτοιου είδους ανθολόγημα, ας το πει. 

5. Το Ψεύτες τώρα με βάση την παραπάνω οπτική γωνία, δε σημαίνει απλώς κάποιους που λένε ψέματα αλλά συμφωνα με τη λογική του Φιλοσόφου και Κυνηγού της Αενάου Αλήθειας '' ...Αυτοί που ζουν μια Ψεύτικη Εφήμερη Ζωή".

5. Ξανά πίσω τώρα στον Επιμενίδη για να δούμε τα συμφραζόμενα της πρότασης απο τα Cretica

    Τύμβον ἐτεκτήναντο σέθεν, κύδιστε μέγιστε,
    Κρῆτες, ἀεὶ ψευδεῖς, κακὰ θηρία, γαστέρες ἀργαί.
    Ἀλλὰ σὺ γ᾽ οὐ θνῇσκεις, ἕστηκας γὰρ ζοὸς αίεί,
    Ἐν γὰρ σοὶ ζῶμεν καὶ κινύμεθ᾽ ἠδὲ καὶ ἐσμέν.

Πέτε μου...Πού ξανακούστηκε;; να φτιάξουν Τάφο οι Πιστοί για το Θεό το Διοικητή?...χαχα..(Α) Ως Μινωικός Φεμινιστής το βρίσκω πολύ cool και τζαμάτο, να είναι στον τάφο ο Φαλλοκράτης  Εισβολέας Πατριάρχης...(Β) Τώρα που ειδαμε τα συγκείμενα και το λόγο που ξεστόμισε την Ψευδολογία ο Προφήτης, φαίνεται ξεκάθαρα ότι σε οποιαδήποτε Παράδοξη Πρόταση ή Σόφισμα, μπει η λέξη Θεός, δεν υπάρχει γρίφος και παράδοξο, από τη στιγμή που αυτήν την άγνωστη έννοια την ερμηνεύει ο καθένας όπως του καπνίσει..και  ουσιαστικά πάμε σε άλλη ανάρτηση και πάλι...που θα μιλά για τη σχέση των Κρητικών με το Θεό...εκεί να δείς παραλοήσματα αιφνίδια για την προβατική λογική...(Γ) Μπορεί ο Θεός να φτιάξει μια πέτρα τόσο μεγάλη ώστε να μην μπορεί να την σηκώσει ούτε ο ίδιος; (για περαιτέρω δες, Omnipotence Paradox)...Μια που το φερε η κουβέντα να πάρουμε την περίπτωση του Δία, οποίος σύμφωνα με την αρχαία ημών θεολογία μπορεί να 'ναι ο πατέρας των θεών αλλά δεν είναι παντοδύναμος. Πάνω από αυτόν στέκουν οι Μοίρες, οι κόρες της Ανάγκης και η Φύση. Αλλά και γιατί να αποκλείουμε το ενδεχόμενο στο Παντοδύναμο εξ Ανατολών Θεό να μην μπορεί να σηκώσει την πέτρα, Θεός είναι ό,τι θέλει κάνει.....εδώ έστειλε το γιό του να μαρτυρήσει, να σταυρωθεί, να ταφεί και ν' αναστηθεί...Άρα γιατί να έχουν το δικαίωμα οι Χριστιανοί να ερευνούν για τον Τάφο του Χριστού αλλά οι Κρητικοί να είναι Ψεύτες επειδή χτίζουν του Δία την τελευταία κατοικία...μπορεί να 'χε μια θρησκευτική ερμηνεία η πράξη τους ..η επιτύμβια επιγραφή έλεγε «Ενταύθα Ζαν κείται, ον Δίαν κικλήσκουσιν» και εντέλει Τάφο του Δία   απο παιδί ξέρω πως λέμε το βουνό Γιούχτας δίπλα στις Μινωικές Αρχάνες, του Ζιά το μνήμα (Δ) Αφήνοντας όμως τα θεολογικά ξαναγυρνάμε στην παράγραφο ένα, ο λόγος που γίνονται όλα αυτά είναι ο Θρησκευτικός Τουρισμός και το Συνάλλαγμα...αδέρφια μέρες που μας τρέχουν ...είναι μεγάλη υπόθεση...να ξέρεις να το χειριστείς...και να μη στα φάει ο διοικητής...:-)


6. Πάμε τώρα να δούμε για ποιό λόγο έγινε διάσημο το ρητό του Επιμενίδη = Εξαιτίας της επιστολής προς Τίτον του Αποστόλου Παύλου, ο οποίος ξεβράζεται ναυαγός στα νότια της Κρήτης και μάλλον δεν έτυχε θερμής φιλόξενης κατά τα έθιμα υποδοχής :-). Αλλά ας πούμε τα συμφραζόμενα και εδώ για να πιάσουμε το νόημα και το σκοπό:

Εἰσὶ γὰρ πολλοὶ καὶ ἀνυπότακτοι, ματαιολόγοι καὶ φρεναπάται, μάλιστα οἱ ἐκ περιτομῆς,  οὓς δεῖ ἐπιστομίζειν, οἵτινες ὅλους οἴκους ἀνατρέπουσι διδάσκοντες ἃ μὴ δεῖ αἰσχροῦ κέρδους χάριν. εἶπέ τις ἐξ αὐτῶν ἴδιος αὐτῶν προφήτης· Κρῆτες ἀεὶ ψεῦσται, κακὰ θηρία, γαστέρες ἀργαί.  ἡ μαρτυρία αὕτη ἐστὶν ἀληθής. δι' ἣν αἰτίαν ἔλεγχε αὐτοὺς ἀποτόμως, ἵνα ὑγιαίνωσιν ἐν τῇ πίστει,  μὴ προσέχοντες ἰουδαϊκοῖς μύθοις καὶ ἐντολαῖς ἀνθρώπων ἀποστρεφομένων τὴν ἀλήθειαν.

Ας τα πάρουμε με τη σειρά. (Α) Ο Παύλος όπως και οι άλλοι απόστολοι, το πρώτο μέρος που επισκέπτονται σε μια πόλη είναι η συναγωγή και οι πρώτοι πιστοί στη νέα θρησκεία είναι Εβραίοι Πάροικοι-Μετανάστες, μπορεί και δεύτερης ή τρίτης κτλ γενιάς. Μια φορά είχα ρωτήσει τον παπά στο κατηχητικό...λέει..Κρήτες και Άραβες...για μας μιλάει ο στίχος στην Πεντηκοστή.;;..α μάλλον  μου λέει, Εβραίοι της Κρήτης είναι αυτοί και όχι γνήσιοι Κρητικοί. Επιπλέον είμαστε σε μια εποχή Ρωμαϊκής Παγκοσμιοποίησης. Η οποιαδήποτε αναφορά σε εντοπιότητα μπορεί να 'χει κι ένα φιλολογικό χαρακτήρα. (Β) Όπως φαίνεται στο κείμενο για τους Κρητικούς τα λέει αλλά αλλού σκοπεύει ο Φόβος του, μην τυχόν πλανηθούν οι νέοι στην πίστη Εβραίοι-Χριστιανοί απο τους εκ περιτομής Ιουδαίους και τους Ορθόδοξους Μύθους τους. (Γ) Μπαίνοντας τώρα το Επιμενίδειο μέσα στη Βίβλο δημιουργεί άλλες νοητικές καραμπόλες. Μπορεί το νόημα της επιστολής να μην έχει σχέση με τους Ετεο - Κρήτες αλλά από τη στιγμή που η Βίβλος είναι θεόπνευστη και ερμηνεύοντας το κατά γράμμα ο πιστός είναι σε δίλημμα..για να το αναφέρει ο Παύλος και να τονίζει το "αληθής η μαρτυρία"..άρα Κρήτες ψεύτες...και με βούλα θεόγραφη :-) (Δ) Μάλιστα το ''έλεγχε αυτούς αποτόμως" μου ταιριάζει για μας..σημαίνει "Πάρε τους τον Αέρα, σπάσε τον Τσαμπουκά!...για όσους έχουν μπλεξίματα με Κρητικούς..είναι χρήσιμη πληροφορία για να κρατήσουν άμυνα..με λίγα λόγια..Απέναντι σε Θερμοκέφαλους Περίπλοκους Ανθρώπους...Κράτησε Ψυχρή Απότομη Αμυντική Γραμμή...(Ε) Καλά όλα ως εδώ για όσους πάσχουν από Κρητοφοβία (άλλη μια ανάρτηση εις τα αρχεία)...αλλά ο Παύλος έχει πέσει σε σατανική παγίδα... Με βάση τα συμφραζόμενα...Για ποιό λόγο είναι Ψεύτες οι Κρητικοί, όπως είδαμε;; Γιατί θάψανε τον Αθάνατο Δία...Και σύ Παύλε παίρνεις το μέρος του Αιρετικού (και σύμφωνα και με την αρχαία λαϊκή θεολογία) Επιμενίδη και αγνοείς το σπερματικό λόγο του λαού της Κρήτης;;; :-)...που προφητεύει ουσιαστικά το θάνατο της πατρώας παλιάς θρησκείας;; μήστητι μου Κύριε και Αψευδή τα Έργα σου !!...Άρπα το Screenshot!...



Η χαριστική βολή από Ισραηλινό βίντεο και λινκ :-) ...
Φοβού Εβραίους + Κρητικούς! :-) Σατανικός Συνδυασμός!
Δε σταματά η χαοτική σκέψη. Από Διογένη Λαέρτιο:
Λέγουσι δέ τινες ὅτι Κρῆτες (Επιμενίδῃ) θύουσιν ὡς θεῷ· 
Παλιό το κόλπο. Σε κάνω Θεό για να μείνεις μούμια, ένα γράμμα κενό.

7. ΚΑΚΑ ΘΗΡΙΑ ...από την Εφηβεία μου 'χει κολλήσει ότι πρέπει να κάνουμε στην Κρήτη ένα ροκ συγκρότημα με αυτό το όνομα...αγγλικά βέβαια ταιριάζει καλύτερα το Cretan Beasts...να κάνει συνειρμό και με το Hotel California...:-) ...........αχ.. το ότι είμαστε οξύθυμοι, βεντετικοί με θερμοκάρδια κατατομή αληθεύει!...τί να πεις;; ψέματα;; πως είμαστε φρόνιμα εγγλέζικα παιδιά με το σεις και με το σας...απλώς αυτή η ορμή μπορεί και πρέπει να διοχετεύεται δημιουργικά, άλλος γράφει καλή ώρα, άλλος ζωγραφίζει, άλλος τραγουδεί, χορεύει και τα λοιπά της τέχνης που το κύμα της μας δέρνει...

8. ΓΑΣΤΕΡΕΣ ΑΡΓΕΣ...Δε φτάνει που είμαστε λαίμαργοι μας λένε και τεμπέληδες!...Άλλο "παράδοξο", δεν πάνε χωριστά οι δύο λέξεις...απ' στιγμή που δεν δούλεψες, πού βρήκες το φαί?? ''Ο μη εργαζόμενος μηδέ εσθιέτω" για να ξαναβάλουμε τον Saint Paul στην κουβέντα... πώς μπορεί να σαι και τεμπέλης και λαίμαργος, το ένα παθητικό, το άλλο ενεργητικό. Αυτος που βγάζει το ψωμί, κρουασάν του με ευκολία στη ζωή. Εδώ μου ρχεται αυτό που ήθελα να πω στο 4 για τους Νεοκρητικούς. Μια φορά μιλούσαμε με το Μανώλη Ρασούλη κι έφτασε η κουβέντα για τους Ηρακλειώτες και την Τουριστική Νεοπλουτοκρατία και μου λέει "Σκουλήκια Λαίμαργα και Τεμπέλαρχα!" Αλλά επειδή και ο Ρασούλης και ο Επιμενίδης είχαν κοινή την ορφική, βουδιστική αταραξία...θα δώσω μιαν αντίθετη οπτική...απ' τη στιγμή που οι παραπάνω κουβέντες προέρχονται από κάποιον χορτοφάγο που κοιμήθηκε πενήντα εφτά χρόνια όπως λεν και φαγητό του είχε την Επιμενίδειο άλιμο, δεν έχει νόημα να πάρεις τα λόγια του τοις μετρητοίς δλδ...όχι ότι δεν μπορεί να ισχύουν εν μέρει αλλά έχε υπόψη σου ποιός τα λέει...και αν προσέξεις απ' τα γλέντια μας είμαστε δεινοί κρεατο-κοψιδοφάγοι...άντε τώρα ο κάθε ασκητής να μου κάνει κήρυγμα για νηστεία, ανορεξία, λαρδί και τιμωρία!...δάσκαλε, προφήτη καλημέρα ...δεν είμαι εγώ σκουληκαντέρα...

9. Και στο πέρας του λόγου...είπαμε, είπαμε, είπαμε αλλά στην ουσία του ψεύδους δεν μπήκαμε. Ηθικολόγος δεν είμαι και απορώ που κάποιοι συμπατριώτες μου, αν τους πετάξουν το ρητό, νιώθουν ντροπή και άσχημα. Προσωπικά ή θα συνεχίσω ατάραχος ή θα γελώ ή θα προκαλέσω "πλανητικό" διάλογο...Αφήνοντας τον Προφήτη, θα δούμε ότι το "κρητίζειν" στα λεξικά δεν έχει σχέση αποκλειστικά με τον Επιμενίδη. Άλλο λάθος που γίνεται. Όχι κύριε προφήτα. Δε θα πάρεις  εσύ όλη τη φήμη. Η ρίζα της προέρχεται απ' αλλού και λέγεται ΑΘΗΝΑ. Από κείμενο της Ηλέκτρας Καμπουράκη. (Αν έχει κανείς πηγή για τον Βενετο-Κρητικό Ζαχαρία Σκορδύλη  Μαραφαρά, ας το βγάλει στο ιντερνετ)

Σύμφωνα με αυτήν ο μυθικός βασιλιάς της Κρήτης Ιδομενέας  και εγγονός του Μίνωα, σε  διαγωνισμό ομορφιάς ανάμεσα στη θεά Θέτιδα (μητέρα του Αχιλλέα) και την ωραιότατη μάγισσα  Μήδεια,  στον οποίο ήταν κριτής, ανέδειξε ωραιότερη τη Θέτιδα. Τότε, όπως αναφέρει ο  ιστοριογράφος Αθηνόδωρος ο Ερετριεύς, ο οποίος περιγράφει το γεγονός αυτό, η Μήδεια  οργίστηκε και είπε: Κρήτες αεί  ψευσται (Μήδειαν  δ΄οργισθείσαν ειπείν Κρήτες αει ψεύσται) και μάλιστα η Μηδεία καταράστηκε τον Ιδομενέα να μην πει ποτέ αλήθεια.

Μαγεμένοι είμαστε οι Κρητικοί, άχου τα δύσμοιρα, δώστε ένα αληθινό φιλί!...με ένα σμπάρο, δυό πεπόνια η  Αθηναϊκή Προπαγάνδα. Και Κρήτη και Μαύρη Θάλασσα. Τα περισσότερα αρχαία διασωθέντα κείμενα, οι τραγωδίες, οι παροιμίες, τα στερεότυπα έχουν ένα κοινό σημείο, τον Αθηνοκεντρικό Σνομπισμό απέναντι σε διάφορους ιδεολογικούς ή στρατιωτικούς εχθρούς που προσπαθεί να μειώσει...κρητίζειν, σιφνιάζειν, λακωνίζειν, λεσβιάζειν  κτλ...άλλη μία ανάρτηση...Και οι λεξικογράφοι, γραμματικοί, ανεξαρτήτως καταγωγής κυρίως αναμασούν την Αττική διάλεκτο και γραμμή. Ο Αθηνοκεντρισμός ρίζες έχει βαθιές και ο συμβιβασμός κάπου μοιάζει λογικός :-) ...Επιμενίδης φιλίαν δὲ καὶ συμμαχίαν ἐποιήσατο Κνωσίων καὶ Ἀθηναίων...αντί να πάρει λεφτά, προτίμησε συμμαχία...για τον καθαρμό της πόλης απ' το Κυλώνειο Άγος...Εντωμεταξύ ο Ανδρουλάκης στην Έβδομη Αίσθηση σ.28, τον έχει κάνει advisor του Σόλωνα και για τη Σεισάχθεια...τί θέλει να πει ο ποιητής;; ότι έχει τη φόρμουλα του χρέους μαγική;;;...γαργαλάει των Αθηναίων το φαντασιακό ότι ετοιμάζεται νέος Σωτήρας Βενιζέλος;;...δεν κατέχω...πολύ χαίρομαι πάντως που ο προφήτης σφάζει πρόβατα για την κάθαρση....και βουλευτές, ως γνωστόν = πρόβατα....ίσως ιδέες έχουνε, καλές προυποθέσεις, μιλάνε για τον κίνδυνο μα κρύβουν τις συνδέσεις.




10. Αλλά ας το ξεσυνδέσουμε τελείως απ' την Ηθική (όπου υπάρχει καπνός εκεί και φωτιά) και ας δεχτούμε ολότελα οτι Κρήτες είναι Ψεύτες, ότι τρέχει στο μυαλό μας δηλαδή μια Τρελή Φαντασία, πανέτοιμη για πειράγματα, φάρσες, αινίγματα και ουτοπία. Εδώ λέγανε οι προπάτορες πως ο Γκουρού έζησε ἑνὸς δέοντα τριακόσια, 299 χρόνια! Άλλοι το χρησιμοποιούμε για το καλό του συνόλου, άλλοι για να ζούμε εις βάρος του άλλου κόσμου. Όλοι όμως έχουμε ακούσει για των Κρητικών την ευθύτητα και ντρετοσύνη (ειλικρίνεια απ'το ντρέτος diretto, direct άμεσος). Αν το ξετεντώσουμε μάλιστα Καζαντζακικά είναι Μανία για Αναζήτηση της Αλήθειας μέχρι σημείου Αυτοκαταστροφής. Πώς γίνεται λοιπόν ένας Ψεύτης να λέει ταυτόχρονα την Αλήθεια?...παράδοξο? και όμως υπάρχει εξήγηση. Η Αιτία είναι η Αυτοπροβολή και Επιδειξιομανία, ένα Εξωστρεφές Συναίσθημα που κατά καιρούς μας βαράει και μας δέρνει. Και φαίνεται και στον τρόπο που χορεύουμε, γράφουμε, μιλάμε. Ένας Διαολεμένος Κοινωνικός Ναρκισσισμός.


11. Σαν Ψυχανάλυση ακούγονται όλα αυτά. Ε λοιπόν πριν πέντε χρόνια, πάνω στα ίδια κείμενα, πόσταρα την Κρητοψυχανάλυση  ως μέρος της Εθνοψυχολογίας και διασκεύαζα το παρακάτω:


Φυλή που δεν περνά απαρατήρητη,
που μαθε να κρατά τα δικά της χρώματα,
σε πείσμα σαράντα αιώνων, γλώσσα πρωτάκουστη, Πείσμα....
μαζί με το αίσθημα αυτονομίας, που συχνά σιμώνει την απείθεια..
Ακόρεστη Επιθυμία Προβολής
Ευφυία Ζωηρή, Φλογερή Φαντασία, Τραγούδι γεμάτο εικόνες
Λόγος Αυθόρμητος, δίχως Προστάτες, Αγάπη στην κάθε μορφής Περιπέτεια..
Χορός στον Ουρανό..μα και στη Γη...τα Πάθη του Έρωντα...περνάνε δύσκολα....


από το οπισθόφυλλο της Ιστορίας της Κρήτης του Θεοχάρη Δετοράκη κάποιου L. Petit Λατίνο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών. Ποιός διάτανος ειν΄ τούτος, πότε έζησε και μπόρεσε έτσι πυκνωτικά και σύντομα να πει τόσα για μας;; ειδικα κρατώ την επιθυμία προβολής...Ύποπτο πάντως αυτός ο παπικός δάχτυλος...να γαργαλά τον Κρητικό Εγωισμό...χμ...πρόσεξε δε λέω Κρητικό Τοπικισμό γιατί καθένα Κρητικό Εγώ είναι μια Κρήτη από μόνο του.


12. Κουράστηκα να παραμιλώ το καμένο τόσες Αλήθειες. Φοβάμαι μην αρχίσω να  ψιθυρίζω Ψέματα. Γιαυτό βάζω τελεία. Όσοι θέλουν ας θυμηθούν και την Πρωταπριλιά του Νίκου Δήμου . Εγώ θα κάνω ένα διάλογο με το φίλο μου το Λάκωνα (παλιά μου αδυναμία) από τα σχόλια του 2006 στην Κρητοψυχανάλυση .....editor: CsLaKoNaS  copyright 2003....χαχα στο συρτάρι το 'χες;; ίσως να 'ναι το πρώτο σου λογικο-μαθηματικό κείμενο αναρτημένο στο ίντερνετ...Πατρίδα βλέπω έχεις κόλλημα με την πατρίδα..Εγώ πάλι όχι ιδιαίτερο......και απαντά η Εργοτελίνα..Κολλημα;;..σε ενα tour-operator θα λεγες το ίδιο; Σε βαραίνει η Κρήτη;; εδω είμαστε να την αλαφρύνουμε.. .Το χειρότερο πράγμα που βρίσκω στην Κρήτη Εργοτελίνα μου είναι οι Κρητικοί. Οι νέο-κρητικοί...αυτοί μου προκαλούν αηδία και εμετό..Πως φτάσαμε μέχρι εδώ πατριώτισσα;......Να τα που τα λέγαμε..Χάσμα Μέγα μεταξύ Ανεπίδεκτου Φιλοσόφου και Επιδοτούμενου Λαού χαχα...κάθομαι και συγκρίνω την παλιά συζήτηση και βλέπω τα ίδια μυαλά, δεν άλλαξε η Ergo, κουβαλά..παιδί που σφάζει πρόβατα.:-)




13. Αν δεν κλείσω και με ένα πείραγμα δεν μπορώ να κοιμηθώ...αυτά που είπαμε..ισχύουν για όλους τους Κρητικούς..και για τους Χανιώτες?...:-)  Επιμενίδης Φαίστιος ή Κνώσσιος...Ηρακλειώτης ήταν...δεν ισχύουν για σας...όχι τπτ άλλο μη μας πάρετε KAI το Ψυχο-Μαθηματικό Τουριστικό Marketing!....

Υ.Γ.
Δακρύζω με παράπονο
με πόνο συλλογούμαι
γιατί 'ναι όλα μάταια
στον ψεύτη κόσμο απ' ούμαι.
.............Cretan End .........

18 σχόλια:

  1. Δεν είναι το ζήτημα του επιδοτούμενο Λαού Μελιδόνη.

    Οι νεο-κρητικοί -αγκρίκολες. Οι κάφροι μαυροπουκαμισάδες. Τα λεβεντόπαιδα που όλη τη μαγκιά την καταλαβαίνουν μόνο από το όπλο που φυλάνε στο συρτάρι του αγροτικού τους.
    Ποια είναι η σχέση αυτών με τους πρωγόνους Κρήτες που αποδεκάτισαν τους αλεξιπτωτιστές του Χίτλερ;

    Ποια η σχέση των αγωνιστών του '12 με τους "λεβέντες" που καθόντουσαν σούζα στους ΕΣΑτζήδες επί Χούντας;

    Αυτή είναι η "λεβεντογέννα" Κρήτη...;

    Όπου ακούς πολλούς "λεβέντες" κράτα και μικρό τσουτσούνι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα Μπούφε μου!
    Βρε παιδάκι μου , όταν έχει τόσα πολλά να μας πεις, να τα κόβεις στην μέση σε συνέχειες ...κατάλαβες?
    Οπως και στους μαθητές. Μεγάλο το κεφάλαιο, το χωρίζουμε στην μέση!
    Πήρα τώρα την απάντηση γιατί οι Κρητικοί λογίζονται ψεύτες:
    "Το Ψεύτες τώρα με βάση την παραπάνω οπτική γωνία, δε σημαίνει απλώς κάποιους που λένε ψέματα αλλά συμφωνα με τη λογική του Φιλοσόφου και Κυνηγού της Αενάου Αλήθειας '' ...Αυτοί που ζουν μια Ψεύτικη Εφήμερη Ζωή"
    Eπομένως οι άνθρωποι έχουν πιάσει το νόημα της ζωής ακριβώς και δεν βαυκαλίζουνται με μάταιες αλήθειες!
    ----
    Επειδή δεν τελείωσα όλο το μακρυνάρι σου, θα ξανάρθω να διαβάσω το υπόλοιπο...
    Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @CsLaKoNaS

    Ακριβώς τότε δεν υπήρχαν
    ευρωπαικές επιδοτήσεις
    και πολιτικοι να χαιδεύουν
    και να κρύβουν το λεβέντη λαό

    και ό,τι έκανε, τό κανε ο λαός
    απ' τη δική του κούτρα,
    Ήταν ανεπίδεκτος πατροναρίσματος
    και παραμυθιάσματος

    Μια πρώτη σκέψη


    Όσο για τους αγκρίκολες
    που λες είναι το 7 και το 10
    που απαντούν

    αυτή η ορμή μπορεί και πρέπει να διοχετεύεται δημιουργικά,

    Άλλοι το χρησιμοποιούμε για το καλό του συνόλου, άλλοι για να ζούμε εις βάρος του άλλου κόσμου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ................
    Ποια η σχέση των αγωνιστών του '12 με τους "λεβέντες" που καθόντουσαν σούζα στους ΕΣΑτζήδες επί Χούντας;
    ................

    Τώρα ανοίγεις μεγάλο κεφάλαιο
    Κρήτη και Μιλιταρισμός.

    Μεταγενέστερα κρίνουμε εύκολα..

    Γενικότερα θα συμφωνήσω την έχουμε
    χάσει την μπάλα

    Αλλά εσύ ζητάς συνέπεια ΑΙΤΙΟΚΡΑΤΙΑ σε ένα κατεξοχήν
    ΑΝΤΙΦΑΝΤΙΚΟ ΑΝΤΙ-ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ :-)

    εμένα δεν μου κάνει εντύπωση
    οποιαδήποτε αντίφαση στον
    ανθρώπινο χαρακτήρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @kariatida62

    Γιαυτό αριθμώ τους παραγράφους

    Αν θες σχολίασε το 1
    και αυριο το 2 και πάμε λέγοντας
    ....................

    Eπομένως οι άνθρωποι έχουν πιάσει το νόημα της ζωής ακριβώς και δεν βαυκαλίζουνται με μάταιες αλήθειες!

    .......................

    Άνθρωποι φαντάζομαι εννοείς το λαό
    και όχι τους αιθερόβαμμονες διανοούμενους... :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η τρίτη παράγραφος- η... πρώτη τρίτη, εννοώ!- μού φθάνει: επειδή το είπε ο Επιμενίδης, πρέπει να το καταπιώ αδιαμαρτύρητα;

    Διάβασ και το υπόλοιπο, αλλά είναι ακόμη πρωί... ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κάνει ένα λάθος κατά την αριστοτελική λογική ο εγκέφαλος σου

    Σωστό όμως κατα το πιθανοκρατικό νόημα της ανάρτησης

    (σαν να μου στειλες μήνυμα ότι
    ήσουν στο δρόμο και βιαστικά πέρασες
    διάβαση) :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. dodo είπε...

    επειδή το είπε ο Επιμενίδης, πρέπει να το καταπιώ αδιαμαρτύρητα;

    Εδώ είναι το ζουμί της υπόθεσης

    Ποιός φταίει γιαυτό?

    Ποιοί επι τόσα χρόνια το παίρνουν στα σοβαρά
    και μας ξεγιβεντίζουν
    σαν ημιπαράλογους
    αυτοψευδόμενους?

    Οι Μαθηματικοί κι οι Φιλόσοφοι της Λογικής!

    Αυτοί οι Ρασέληδες και οι Γκεντέληδες κάτι κέρδισαν
    από δόξα και διαλογισμό!


    Εμείς που γραθήκαμε στη ντροπή
    και δεν έχουμε μούτρα να
    αντικρίσουμε την Αλήθεια...:-)

    να μην το δουλέψουμε τουριστικά
    με βίντεο-κλιπ και εικαστικά?....
    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Με μέτρο αυτού τού είδους τον διαλογισμό, εκτός αν ενδιαφέρομαι να εξασφαλίσω κλίνη στο φρενοκομείο :-(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @dodo :-)

    αυτό το μέτρο δυστυχώς ή ευτυχώς μας λείπει.
    για αυτό και ως ετερώνυμο
    έλκομαι. :-)


    @CsLaKoNaS

    Μην το βλέπεις στενά μοραλιστικά,
    δες το λίγο υπερβατικά, μετα-φυσικά....:-)

    Εδώ ο Επιμενίδης σου δίνει
    απάντηση για το nickname σου,
    βαθύτερη, όχι αυτή που
    ανασύρεις απ'τη σχολική σου μνήμη
    με την πρώτη σκέψη

    Απ' το Διογένη Λαέρτιο και πάλι



    καὶ τὸ σῶμα αὐτοῦ φυλάττουσι Λακεδαιμόνιοι παρ' ἑαυτοῖς κατά τι λόγιον, ὥς φησι Σωσίβιος ὁ Λάκων.


    And the Lacedaemonians preserve his body among them, in obedience to some oracle, as Sosibius the Lacedaemonian says


    Λοιπόν από δω και πέρα
    αν θες να χεις και δεύτερο νικ
    σου προτείνω ...
    το Σ ω σ ί β ι ος :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @CsLaKoNaS

    Δεν είχα σκοπό να βρώ λύση
    για να σώσουμε τους Νεοκρητικούς

    απλώς επέλεξα ένα θεατρικό
    τρόπο για να σου αφιερώσω
    μια παράγραφο, μιας
    και υπήρξες ο πρώτος Κρητικός
    συνομιλητής μου στο ιντερνετ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Επί του θέματος,
    μην το πολυζορίζουμε

    ο Στόχος το είπα ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ

    και τέτοιες μέρες διαβάζω


    «πολλοί έλεγαν τους χίπις φρικιά και πίστευαν πως δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα στη ζωή. Οι χίπις όμως του τότε, ήταν άνθρωποι με αναζητήσεις, άνθρωποι που ήθελαν να γνωρίσουν τον κόσμο. Κι είχαν ως απόλυτη προτεραιότητα τα Μάταλα. Ηταν σαν ιερό χρέος της νεολαίας να βρεθείς εκεί.

    Οι άνθρωποι αυτοί, όμως, μετά τα Μάταλα συνέχισαν τις σπουδές τους και οι περισσότεροι είναι διακεκριμένοι επιστήμονες ή ακόμα και καθηγητές. Η εικόνα τους διαφέρει από αυτή που πολύς κόσμος είχε ή έχει»


    ΚΑΙ ΓΕΡΟ-ΝΕΟ ΡΟΚ!
    ΚΑΙ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ!
    ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ! :-)

    μ ι α ... χ α ρ ά
    μου ακούγεται εις τα αυτία...

    ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΩΝ
    ΔΗΜΟΥ ΦΑΙΣΤΟΥ


    Με γυναίκα δήμαρχο παρακαλώ
    Μαρία Πετρακογιώργη
    κι όποιος τολμήσει..
    ας πεί το όχι...:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Με λικνίζεις γιαυτό
    λινκάρω και εγώ :-)


    Ο 69χρονος γερμανός συνταξιούχος δημοσιογράφος και συγγραφέας κ. Αρν Στρομάγερ (Arn Stromeyer) αξιοποίησε το δίκτυο για να καλέσει… προσκλητήριο χίπηδων στην Κρήτη. « Ο ίδιος δεν ήμουν χίπης. Επισκέφτηκα τα Μάταλα ως φοιτητής το 1967 και μαγεύτηκα από την ομορφιά του τοπίου και τη ζωή εκεί.


    Οι Ελληνες απουσίαζαν, τουλάχιστον τα πρώτα χρόνια. Η ποιήτρια κυρία Κατερίνα Κουτσογιαννοπούλου βρέθηκε στα Μάταλα την άνοιξη του 1967, σε ηλικία περίπου 20 ετών. «Σταμάτησα τις θεατρικές μου σπουδές και αποφάσισα να ταξιδέψω μόνη μου.Ξεκίνησα από την Κρήτη και έτσι βρέθηκα στα Μάταλα, αφού είχα γυρίσει πρώτα όλο το νησί ». Ο κ. Βίντερς-Ολε θυμάται την παρουσία της εκεί όχι τόσο γιατί ήταν η μοναδική Ελληνίδα όσο για τον… εξοπλισμό που την συνόδευε. « Είχε μαζί της ένα πικάπ στο οποίο κάθε μεσημέρι έπαιζε η 9η Συμφωνία του Μπετόβεν », θυμάται γελώντας. Η ίδια η κυρία Κουτσογιαννοπούλου… αποκρούει τις κατηγορίες. « Νομίζω ότι θυμάται λάθος, το Ρέκβιεμ του Μότσαρτ μού άρεσε πολύ περισσότερο» . Το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου τη βρίσκει στη… σπηλιά της: «Επειτα από λίγες ημέρες ήρθε η Αστυνομία. Εκαναν σε όλους έλεγχο. Εμένα, μιας και ήμουν η μοναδική Ελληνίδα, με έβρισαν, μου πήραν την ταυτότητα και μου είπαν να την παραλάβω από το Ηράκλειο.Αποφάσισα να φύγω από την Ελλάδα και πέρασα τα επόμενα χρόνια στην Ευρώπη. Η κυρία Κουτσογιαννοπούλου αιφνιδιάστηκε όταν την πληροφορήσαμε για την πρωτοβουλία… επανένωσης των χίπηδων. « Θα πάω οπωσδήποτε. Θα είναι τρομερά ενδιαφέρον να δεις ξανά ανθρώπους που γνώρισες σε νεαρή ηλικία, κάτω από τόσο ωραίες συνθήκες ».


    Eλληνομαθής γερμανός πρώην χίπης. Ο 70χρονος σήμερα κ. Ελμαρ Βίντερς-Ολε πριν συνταξιοδοτηθεί ήταν καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Ντόρτμουντ, στο οποίο ως γνώστης της Ελληνικής έκανε μάθημα σε μέλλοντες δασκάλους οι οποίοι θα δίδασκαν μαθητές προερχόμενους από τις μεταναστευτικές κοινότητες. Ως φοιτητής είχε παρακολουθήσει μαθήματα Αρχαίων Ελληνικών στην πατρίδα του και ήρθε στη χώρα μας για να μάθει και τη νεότερη εκδοχή της Ελληνικής. « Καθόμουν με τις ώρες μαζί με τους ντόπιους. Ενώ μιλούσαμε, σημείωνα λέξεις και φράσεις στο τετράδιο.Σε εκείνους φαινόταν φοβερά παράξενο το ότι ένας Γερμανός θέλει να μάθει τη γλώσσα τους.Διέσχισα σχεδόν όλη την Κρήτη με τα πόδια και έφτασα στα Μάταλα.Ηταν το 1964.


    «Ηταν φθινόπωρο του 1967, αν θυμάμαι καλά. Μαζί με έναν φίλο κάποια στιγμή ξεμείναμε τελείως από χρήματα. Μάθαμε ότι στα Χανιά υπήρχε κάποιος που θα μπορούσε να μας βοηθήσει και αποφασίσαμε να ζητήσουμε τη βοήθειά του». Οπως αποδείχτηκε ο άνθρωπος αυτός ήταν ο κ. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

    Ο κ. Βίντερς-Ολε και ένας φίλος του που είχαν ξεμείνει από χρήματα ζήτησαν τη βοήθεια του κ. Κ. Μητσοτάκη, ο οποίος τους έδωσε 150 μάρκα «Μας καλοδέχτηκε. Μάλιστα γνωρίσαμε και τις κόρες του, ανάμεσά τους και η νεαρή τότε κυρία Ντόρα Μπακογιάννη», θυμάται ο κ.Βίντερς-Ολε.O κ.Μητσοτάκης έδωσε στους δύο Γερμανούς 150 μάρκα.«Του τα επέστρεψα όταν γύρισα στην πατρίδα μου. Μάλιστα, έπειτα από δεκαετίες είχα την ευκαιρία να διηγηθώ την ιστορία στην κυρία Μπακογιάννη όταν επισκέφτηκε τη Γερμανία ως υπουργός Εξωτερικών. Εμεινε με ανοιχτό το στόμα» καταλήγει γελώντας.


    χαχαχα

    ΑΥΤΟ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΑΔΟΞΟ
    ...Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΧΟΡΗΓΟΣ
    ΤΩΝ ΧΙΠHΔΩΝ!!!

    (ερμηνεύεται βέβαια λόγω
    της Φιλελεύθερης Γερμανοφιλίας του :-)

    Όλο το αρθρο εδώ

    http://www.kritikamonopatia.gr/?p=7069

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κρήτες αεί ψεύσται…..και ο απόστολος Παύλος αργότερα πρόσθεσε: (“κακὰ θηρία, γαστέρες ἀργοί)
    Η φράση αυτή αποδίδεται στον ποιητή, μάντη και ιερέα της Κνωσού Επιμενίδη, που στο έργο του «Περί χρησμών» κατηγόρησε τους Κρητικούς της εποχής του επειδή ήταν τόσο ψεύτες, ώστε «εψεύσαντο και περί του τεθνάναι τον Δία», [είπαν ότι Θα πεθάνει ο Δίας]. Απόσπασμα από το εν λόγω έργο σώθηκε από τον Καλλίμαχο στο έργο του «Ύμνος εις Δία» (7-9), το οποίο επακριβώς λέει τα εξής: «Ζευ, σε μεν Ιδαίοισιν εν ούρεσι φασί γενέσθαι. Ζευ, σε δ' εν Αρκαδίη^ πότεροι, πάτερ, εψεύσαντο; Κρήτες αεί ψεύσται^ και γαρ τάφον, ω άνα, σείο Κρiτες ετεκτήναντο, συ δ' ου θάνες^ εσσί γαρ αεί». (Σε μετάφραση: «Δία, εσύ λένε ότι γεννήθηκες στα Ιδαία όρη. Δία, για σένα άλλοι λένε ότι γεννήθηκες στην Αρκαδία, ποιοι από αυτούς είπαν ψέματα; Οι Κρiτες είναι πάντα ψεύτες, διότι και τάφο για σένα κατασκευάσαν. Εσύ όμως δεν Θα πεθάνης. Θα υπάρχεις για πάντα…»
    Τύμβον ἐτεκτήναντο σέθεν, κύδιστε, μέγιστε, Κρiτες, ἀεὶ ψεῦσται, Ἀλλὰ σύ γ᾿ οὐ θνῇσκεις, ἕστηκας γὰρ ζοὸς αἰεί· Ἐν γὰρ σοὶ ζῶμεν καὶ κινούμεθ᾿ ἠδὲ καὶ ἐσμέν
    Ο Επιμενίδης εδώ, δεν είπε "Οι Κρήτες Οι Κρίτες (από τη λέξη Κρίση) αεί ψεύσται Κρίτες = οι άνθρωποι που έχουμε κρίση και κρίνομαι...γιατί ο θεός είναι γαι όλα τα όντα ακόμα και για τα φυτά (από όλα τα όντα στη γη, Κρίται η Κριταί είναι οι άνθρωποι
    Οι πρώτοι Χριστιανοί με πρωτοπόρο το Απόστολο Παύλο πήγαν ακόμα ένα βήμα πιο μπρωστα, Για να μην επαναλαμβάνουν οι πιστοί ότι ο θεός θα πεθάνη, καθιέρωσαν το Άγιος ο Θεός ως αναπόσπαστο κοματι της λυτουργίας
    Άγιος ο θεός = Ο θεός δεν είναι στη γη, είναι Α'γιος
    Άγιος Ισχυρός = όχι μόνο δεν είναι ο θεός στη γη για να πεθάνη όπως εμείς αλλά είναι και παρά πολύ Ισχυρός
    Άγιος Αθανατος = Όχι μόνο δέν είναι στη γη ο θεός αλλά, είναι και Αθάνατος = δεν θα πεθάνη ΠΟΤE......
    Kαι όμως, ο θεός που όλοι αναφερόμαστα από την ΠΑΝ-αρχαιότητα είναι ο Ήλιος και οι αρχαίοι ημών σοφοί πρόγονοι "Κρίται" ήξεραν τί έλεγαν
    Δίας ή Ζευς = Φως, Θεός από Θέω = αυτός που μας χαρίζει τη θέαση το φως τη φώτηση τη ΖΩΗ…. και αυτός βαδίζει με μαθηματική ακρίβεια προς τήν συντελεία του αιώνος....!
    Η φώτιση , τα γράμματα ο Δίας όντως γεννήθηκε στο όρος Ίδη ή Ίδα
    Aπό το ΊΔΑ το Ιδανικόν

    ΑπάντησηΔιαγραφή