Σάββατο 7 Μαρτίου 2020

«Give Peace a key, Stop being a Sheep!»







Η Ρείμα από τη Σαουδική Αραβία παρατηρεί πως οι προηγούμενες γενιές επιβάλλουν τις παραδόσεις τους στη γενιά μας. Ο Ιμπν Χαλντούν είχε πει: «η τυφλή τήρηση παλιών εθίμων και παραδόσεων δεν σημαίνει πως οι νεκροί είναι ζωντανοί, αλλά πως οι ζωντανοί είναι νεκροί». «Ένα μεγάλο μέρος της γενιάς μας είναι νεκρό και αρνείται να ξαναγυρίσει στη ζωή. Εγώ, όπως πολλά άτομα στον κόσμο πρέπει να πεθάνω, γιατί ζώντας είναι πολύ επικίνδυνο για άλλους γύρω μας»...Ένας φίλος της σχολίασε πόσο διαφορετική είναι στο ίντερνετ και από τότε έγινε πιο επιλεκτική με όσα μοιράζεται με τους ανθρώπους...Είναι είδος πολιτισμικής σχιζοφρένειας, όπου ξένα στοιχεία είναι αναγκαία για την ψυχική επιβίωση, και όμως οδηγούν σε οδυνηρή κοινωνική σύγκρουση...


Previous generations impose their traditions on our generation. Ibn Khaldun says, “Blindly following ancient customs and traditions doesn’t mean that the dead are alive, but that the living are dead.”. A huge part of our generation is dead, and refuses to come back to life. I, like many individuals around the world have to be dead, because living is too dangerous for others around us....Rima's friend commented on how “she’s so different online!” As a result, Rima has become “selective about the things I share with people....Rima describes this almost as a form of cultural schizophrenia, in which “foreign elements” become necessary for psychological survival, and yet lead to painful social conflict...


Digital Liminality and Cross-Cultural Re-integration in the Middle East
research by Gregory Stephens, University of Puerto Rico at Mayagüez

Ψηφιακή μεθοριακότητα (φάση μεθορίου 
μεταξύ ιντερνετικού και πραγματικού κόσμου) 
και διαπολιτισμική επανένταξη 
στη Μέση Ανατολή




Ο Ιμπν Χαλντούν είναι ο πατέρας της σύγχρονης ιστοριογραφίας, κοινωνιολογίας και των οικονομικών επιστημών. Γεννήθηκε στην Τύνιδα το 1332. Καταγόταν από εύπορη οικογένεια της αραβοκρατούμενης Ανδαλουσίας, η οποία αναγκάστηκε να καταφύγει στην Τυνησία όταν οι χριστιανοί Ιππότες κατέλαβαν τη Σεβίλλη....Τα τελευταία χρόνια της ζωής του συμμετείχε σε ένα παράνομο μεταρρυθμιστικό κίνημα που θορύβησε τις επίσημες αρχές και οδήγησε στη σύλληψή του. Πέθανε στο Κάιρο το 1406. 

«Το γράψιμο είναι μια από τις τέχνες που βοηθούν την κοινωνία να ζήσει»



imgs

https://www.reddit.com/r/QuotesPorn/comments/4qluo1/blindly_following_ancient_customs_ibn_khaldun_701/

2 σχόλια:

  1. https://www.expatarrivals.com/middle-east/saudi-arabia/women-saudi-arabia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εάν η υπόθεση Κασόγκι και ο πόλεμος στην Υεμένη στιγματίζουν ανεξίτηλα το προφίλ του βασιλείου, η ανακοίνωση για τη χαλάρωση του συστήματος κηδεμονίας των γυναικών έρχεται να λειτουργήσει σαν ένεση προοδευτικότητας.
      [...]

      Τον Απρίλιο του 2017, Ντίνα Αλί Λασλούμ, μια νεαρή καθηγήτρια αγγλικών από το Ριάντ, επιχείρησε να το σκάσει από τη χώρα. Τη συνέλαβαν στο αεροδρόμιο της Μανίλα, στις Φιλιππίνες. Βίντεο που έχουν στο μεταξύ κάνει τον γύρο του κόσμου, δείχνουν την γυναίκα να εκλιπαρεί, κλαίγοντας, τους αστυνομικούς του αεροδρομίου να της επιτρέψουν να μείνει εκεί. Μάταια. Σύμφωνα με μαρτυρίες, την έβαλαν με τη βία σε ένα αεροπλάνο με κατεύθυνση την πατρίδα της. Τα πόδια και τα χέρια της ήταν δεμένα, ενώ το στόμα της κλεισμένο με κολλητική ταινία.

      Έκτοτε, κανείς δεν έχει νέα της. Αυτές τις μέρες, οι ακτιβίστριες για τα γυναικεία δικαιώματα στη Σαουδική Αραβία, μέσα στη χαρούμενη ατμόσφαιρα για την επιτυχία τους, δεν ξεχνούν τη νεαρή γυναίκα και απαιτούν να μάθουν ποια ήταν η μοίρα της. Ελπίζοντας ότι δεν ήταν η σκληρότερη.
      https://www.liberal.gr/apopsi/saoudiki-arabia-oi-gunaikes-egkataleipoun-to-isonbasileio-tis-frikissin/264957

      Διαγραφή