Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2020

Ασκήσεις νομιναλισμού από φυσιογνωμίστρια ονομάτων

Σύμφωνα με τη θεωρία της ονοματοκρατίας το όνομα το οποίο δίνεται σε κάποιον άνθρωπο είναι καίριο για την μετέπειτα εξέλιξή του ως ανθρώπου. Αναλύθηκαν τα 20 δημοφιλέστερα ελληνικά αρσενωνύμια, και επιλέγουμε για σήμερα

6) Το Μιχαήλ ή Μιχάλης, Μικ, Μάηκαλ, Λάρας, Λιάκος, είναι ένα εβραικό όνομα (מִיכָאֵל / מיכאל) το οποίο σημαίνει «Όμοιος με τον Θεό;» ή «συνδεμένος με τον Θεό". Ο Μιχαήλ δεν είναι εντελώς βλάκας, πράγμα που σημαίνει ότι σε σύγκριση με τους άλλους μπορεί να θεωρηθεί και σχεδόν έξυπνος.  

Του αρέσουν τα μεγάλης κλίμακας πράγματα, το φάνταζη, το σάηενς φίξιο (με ρομπότ), ο αγαπημένος του ποιητής είναι ο Όμηρος, και η αγαπημένη του μουσική η "χιέβι μέταλ" ή τέλοσπάντων οτιδήποτε αποφασίσει ότι είναι "τέλειο" στη μορφή του. Καθώς έχει μάθει να συγκρίνει την καθημερινότητά του με την επική διάσταση της κουλτούρας που καταναλώνει, ο Μιχάλης μας συνήθως έχει μια πίκρα στο τέλος του γέλιου του, ένα ανομολόγητο γιατί.              

Πολύ συχνά οι Μιχάληδες οδηγούνται στην ήπια αυτοκαταστροφή, στην προσπάθειά τους να δώσουν μια πιο γκράντε διάσταση στη ζωή τους: κόβουν την κοτσίδα τους, αλλάζουν μάρκα φραπέ, κόβουν το κάπνισμα.

© ΓΚΡΕΚΑ / LIFO 2014

https://www.lifo.gr/articles/arxeio_articles/83270

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου