Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019

Όταν το κρατίδιο δεν σέβεται το κράταρο



εγγυητή, νταβατζή και προστάτη του

Ο Ερντογάν μέσω κύκλων κάλεσε τον Ακιντζί «να συμμαζευτεί», θυμίζοντάς του ποιος είναι ο εγγυητής της εξουσίας του επί των κατεχόμενων. 
Ενώ ο Τσαβούσογλου ανάρτησε βίντεο με τον Ντενκτάς. 

Η δήλωση

«Όταν ήμουν 27 χρονών το 1974, υπηρέτησα όπως κάθε νεαρός Τούρκος στην στρατιωτική επέμβαση της Τουρκίας, η οποία προκλήθηκε από την φασιστική ελληνική χούντα. Φίλοι μου πέθαναν στο πλευρό μου στις μάχες της Λευκωσίας.

»Όπως οι περισσότεροι από εμάς, είδα τι σημαίνει πόλεμος. Αν και την επέμβαση της Τουρκίας τότε την αποκαλούσαμε “Ειρηνευτική Επιχείρηση”, ήταν ένας πόλεμος στον οποίο χύθηκε αίμα.

»Και τώρα, παρόλο που την αποκαλούμε Πηγή Ειρήνης δεν είναι νερό που χύνεται, αλλά αίμα. Γι’ αυτό και η μεγαλύτερη επιθυμία μου είναι να ξεκινήσει ο διάλογος και η διπλωματία όσο το δυνατόν συντομότερα»


«Την κατάλληλη στιγμή, θα του δώσουμε την απάντηση που αρμόζει», προειδοποίησε ο Ερντογάν, χωρίς να κάνει συγκεκριμένη την απειλή του.

Ο Ακιντζί εξέφρασε λύπη για τις άδικες και επώδυνες εκφράσεις που χρησιμοποιήθηκαν εναντίον του διερωτήθηκε από πότε είναι έγκλημα η υπεράσπιση της ειρήνης.

Σε αυτό προστίθεται και το παρακάτω
από τον Κύπριο ευρωβουλευτή του ΑΚΕΛ
Νϊαζί Κιζιλγιουρέκ: 
(μόνο στα ελληνικά προς το παρόν,
γιαυτό δεν έγινε σαματάς)

Η τουρκική επίθεση στη Συρία είναι ο «σοβινισμός του μεγάλου κράτους»

«Οι Κούρδοι είναι ένας καταπιεσμένος λαός που εδώ και δεκαετίες τρώει ξύλο», ανέφερε. Μετά από πολλά χρόνια, συνέχισε, ήρθε ένα μομέντουμ να διεκδικήσουν ένα κομμάτι της Συρίας για αυτοδιοίκηση και μπήκε η Τουρκία στη μέση λέγοντας ότι δεν το επιτρέπει. «Αυτή είναι η Τουρκία που θέλει να κάνει στην Κύπρο δύο κράτη με μια κοινότητα που είναι μόνο το 18% της Κύπρου. Αυτό ονομάζεται ο σοβινισμός του μεγάλου κράτους», πρόσθεσε. Στόχος αυτού που γίνεται τώρα είναι «να καθαρίσει τους Κούρδους από την περιοχή», συνέχισε. Τέλος, ο Νιαζί Κιζίλγιουρεκ εξέφρασε την άποψη πως ακόμη και τώρα το κουρδικό δεν πρόκειται να λυθεί, προσθέτοντας ότι θα πρέπει πρώτα η Τουρκία να αναγνωρίσει την ύπαρξη των Κούρδων και τα δικαιώματά τους.

Δηλώσεις που ενοχλούν
τους στρατοκρατιστές εκατέρωθεν

img

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου