Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020

Δυο σκυλιά σε ναούς


Στην πρώτη φωτογραφία επαινείται το λαμπραντόρ Μελίτα, σκύλα οδηγήτρια τυφλού σε εκκλησία της Γλυφάδας, επαινείται και η μητρόπολη για το πρόγραμμα πρόσβασης σε ΑμεΑ, που περιέχει γραφή μπράιγ κάτω από εικόνες και ειδική λωρίδα για τυφλούς.

Στη δεύτερη φωτογραφία μνημονεύεται αδέσποτος σκύλος στο Μπρίντιζι της Ιταλίας με αφορμή τον θάνατό του. Πέθανε τρεις μήνες μετά τον θάνατο του ανθρώπου του. Σε αυτό το διάστημα κάθε φορά που άκουγε καμπάνα πήγαινε στον ναό που είχε γίνε η κηδεία της αφεντικίνας του, Maria Lochi.

Αυτή τη φωτογραφία διάλεξε Έλληνας θεολόγος https://dimitrislikoudis.blogspot.com/2017/07/blog-post_91.html?m=1 για να δηλώσει την επικρατούσα αντίθεση στην είσοδο ζώων, και σε παρένθεση να πει (Η φωτογραφία δεν αντιπροσωπεύει την ορθόδοξη πραγματικότητα, καθώς πρόκειται για δυτικό ναό)

«Τα ζώα δεν είναι νόες λογικές, (λογικοί), ούτε κατ' εικόνα Θεού, αδυνατώντας να κατακτήσουν το καθ' ομοίωσιν...η μόνη παραχώρηση είναι να κηδεμονεύονται στην αυλή για όσο διάστημα ο ιδιοκτήτης του εκκλησιάζεται»

1 σχόλιο: