«Μου αρέσει ο Αντετοκούνμπο στις δηλώσεις του, διότι είναι πάντα άμεσος και δεν μοιάζει με τους άλλους αθλητές, να λέει δηλαδή τα τετριμμένα.
Ξέρεις ότι θα πει κάτι καινούργιο, κάτι ενδιαφέρον.
"Από την εμπειρία μου", απάντησε ο Γιάννης, "όταν σκέφτεσαι ότι 'έκανα αυτό, κατάφερα το άλλο, έβαλα 30 πόντους', συνήθως την επόμενη φορά παίζεις χάλια, είσαι απαίσιος. Έχω, λοιπόν, την εξής νοοτροπία: όταν εστιάζεσαι στο παρελθόν, αυτό είναι ο εγωισμός, λες 'κοίτα τι έκανα'.
Από την άλλη, όταν εστιάζεσαι στο μέλλον, σε κυριεύει η έπαρση.
Λες: 'Στο επόμενο παιχνίδι, θα κάνω αυτό κι αυτό, το ένα και το άλλο, θα κυριαρχήσω'. Εγώ προσπαθώ να εστιαστώ στο παρόν. Αυτό είναι σεμνότητα.
Θεωρώ ότι είχα ανθρώπους στη ζωή μου που με βοήθησαν σε αυτό.
Αλλά είναι μια δεξιότητα, την οποία προσπαθώ να τελειοποιήσω.
Προς το παρόν λειτουργεί, οπότε δεν θα σταματήσω να το κάνω".
Αμέσως αναγνώρισα ότι η προσέγγιση αυτή είναι φιλοσοφική και μου έκανε τρομερή εντύπωση, διότι δεν το περίμενα. Ο Αντετοκούνμπο έθεσε τις τρεις διαστάσεις του χρόνου (Παρελθόν, Παρόν, Μέλλον) και τις συνέδεσε με τρεις νοοτροπίες ή στάσεις. Το Παρελθόν με τον εγωισμό, το Μέλλον με την έπαρση και το Παρόν με την σεμνότητα. Οπότε, για να παραμείνει σεμνός θα πρέπει
να επικεντρώνεται στο Παρόν.
Πολλοί αθλητές λένε κατά καιρούς ότι δίνουν βάση στο παρόν και στη στιγμή, κανένας όμως δεν το δικαιολόγησε ποτέ κατ' αυτόν τον τρόπο.
Το "κλειδί" για τη σεμνότητα είναι να εστιάζεσαι στο παρόν, λέει ο Γιάννης, σβήνεις τις άλλες δύο διαστάσεις του χρόνου. Επιλέγει να σκέφτεται έτσι και καλλιεργεί αυτή την επιλογή σα να είναι δεξιότητα.
Παρακολουθώ τους τελικούς στο NBA και είχα την άποψη ότι στο τέλος, έστω και δύσκολα, θα επικρατήσουν οι Suns. Μετά το χθεσινό έχω αλλάξει. Αν προσεγγίζεις τον αθλητισμό όπως ο Αντετοκούνμπο, σου αξίζει (τουλάχιστον)
το φετινό πρωτάθλημα.
Οι ξένοι δημοσιογράφοι το "έπιασαν" αμέσως ότι η προσέγγιση του Γιάννη είχε φιλοσοφικό χαρακτήρα. Π.χ. το France24 γράφει: "Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μίλησε περισσότερο σαν έλληνας φιλόσοφος παρά σαν αστέρας του NBA και η σοφία του για τη στιγμή και το παρόν ίσως οδηγήσει τους Bucks στο πρωτάθλημα". https://www.france24.com/en/live-news/20210717-greek-philosophy-giannis-stays-humble-in-nba-finals
Και πολλοί οπαδοί το αντιλήφθηκαν. Σχολίασαν ότι η δήλωση του Αντετοκούνμπο τους αλλάζει τη ζωή και τον τρόπο που σκέφτονται. Δυστυχώς, οι Έλληνες δημοσιογράφοι δεν πήραν μυρωδιά. Πετσόκοψαν τη δήλωση και έγραψαν μόνο ένα μέρος της, καθιστώντας τη τετριμμένη, άχρηστη. Ευτυχώς που έφυγε από αυτόν τον τόπο το παιδί και σώθηκε. Αλίμονο στους υπόλοιπους.
J’ai bercé des enfants incurables avec des fables sur les étoiles
Νανούρισα παιδιά αγιάτρευτα με μύθους για τα αστέρια
J’ai imaginé de belles histoires pour déguiser le présent,
Φαντάστηκα ιστορίες όμορφες να μασκαρέψω το παρόν
Y a-t-il de la place au ciel pour les poètes?
Υπάρχει μέρος στον ουρανό για τους ποιητές;
Y a–t-il de la place au ciel pour moi?
Υπάρχει μέρος στον ουρανό για μένα;
J’ai traversé les limites de visages, et les anneaux de vos regards
Πέρασα τα όρια των προσώπων και τους κρίκους των βλεμμάτων σας
J’ai vu le monde derrière mes larmes, il était si beau que depuis j’y crois
Είδα τον κόσμο πίσω από τα δάκρυά μου, ήταν τόσο όμορφος
που από τότε τον πίστεψα
Y a-t-il de la place au ciel pour les poètes?
Υπάρχει μέρος στον ουρανό για τους ποιητές;
Y a–t-il de la place au ciel pour moi?
Υπάρχει μέρος στον ουρανό για μένα;
J’ai chanté la lumière de tes yeux sans les avoir jamais connus
Τραγούδησα το φως των ματιών σου δίχως πότε να τα 'χω γνωρίσει
Je t’ai cherché dans le cœur de l’exil, je t’ai trouvé dans le rire de l’ami
Έψαξα μέσα στην καρδιά της ύπαρξης, σε βρήκα μες στο γέλιο ενός φίλου
Y a-t-il de la place au ciel pour les poètes?
Υπάρχει μέρος στον ουρανό για τους ποιητές;
Y a–t-il de la place au ciel pour moi?
Υπάρχει μέρος στον ουρανό για μένα;
Maintenant que sur un bois de vil prix on a cloué tes mains
Τώρα που πάνω σε ξύλο φτηνό καρφώσαμε τα χέρια σου
Maintenant qu’avec la lame du crime on a cloué mon cœur
Τώρα που με τη λεπίδα του εγκλήματος καρφώσαμε την καρδιά μου
Je sais qu’il y a de la place au ciel pour les poètes
λέω πως υπάρχει μέρος στον ουρανό για τους ποιητές
Qu’il y a de la place au ciel pour moi…!
πως υπάρχει μέρος στον ουρανό για μένα!
~~~~~
Ο πρώτος λοιπόν δίσκος της Ionatos έχει τίτλο "Resurrection" (Ανάσταση) και κυκλοφόρησε στο Παρίσι το 1972 αποσπώντας μάλιστα και το περίφημο "Grand Prix Du Disque" της Γαλλικής Ακαδημίας εκείνης της χρονιάς στα 18 μόλις χρόνια της εκκολαπτόμενης δημιουργού.
Στην οικογένειά μου η ποίηση είχε μεγάλη σημασία, η μητέρα μου μου διάβαζε ποίηση όταν ήμουν μικρή. Αισθάνθηκα πόνο όταν 14 χρονών άφησα τη χώρα μου. Δεν επέλεξα να φύγω, ακολούθησα την οικογένεια. Εκείνη την περίοδο ήταν δικτατορία στην Ελλάδα, αισθανόμουν ότι μου έχουν κλέψει την πατρίδα μου. Όταν βρέθηκα στο εξωτερικό ήμουν στην εφηβεία και άρα πολύ εύθραυστη. Μαθαίναμε για τα βασανιστήρια που γινόντουσαν στην Ελλάδα, πηγαίναμε μπουλούκια να δούμε τον Θεοδωράκη όταν ερχόταν για συναυλίες. Θυμάμαι χαρακτηριστικά σε μια από τις πρώτες συναυλίες του αφού έφυγε από την Ελλάδα, το κλάμα που είχε ρίξει ο κόσμος βλέποντάς τον. Τότε είπα στον εαυτό μου, αν η μουσική έχει τέτοια δύναμη θα ήθελα να γίνω μουσικός!
Στο Βέλγιο όταν πήγα στο Λύκειο, επί ένα χρόνο ήμουν ακροαματική μαθήτρια, γιατί μάθαινα ακόμη τα γαλλικά και ήταν μεγάλος ο πόνος, γιατί εκεί η κοινωνία είναι πολύ λογοκεντρική. Ήμουν, όμως, το αγαπημένο «ζωάκι» της τάξης, εκεί στο βάθος με τα λεξικά για παρέα. Στα μαθήματα της γλώσσας γνώρισα μία καταπληκτική καθηγήτρια των Γαλλικών. Ήταν αυτή που με έσπρωξε στο τραγούδι, γιατί από μικρή τραγουδούσα όσα με πόναγαν.
και σαν κραυγή προσμένουνε μια μέρα για να βγούνε.
~~
Αυτά λοιπόν τα νέα της Αλεξάνδρας,
που έσερνε στις πλάτες τη λέξη άντρας
~~
Εχτές κατά το σούρουπο στο σπίτι μεθυσμένος,
την είδε σαν καθρέφτη του και χτύπαγε με μένος,
κι αυτή καθώς εράγιζε και πήγαινε να σπάσει,
ένα κομμάτι μυτερό, δικό του, τονε σφάζει
~~
Αυτά είναι τα νέα της Αλεξάνδρας,
που ζούσε στο πετσί της τη λέξη άντρας
......
Και εμείς, όπου τον κλαίουμε σαν μάνα κι αδερφή του,
να αναπαυτεί, ελπίζουμε, στο χώμα η ψύχη του,
μα πιο πολύ ελπίζουμε των γυναικών τα πάθη,
στα χέρια που τα τρέφουνε να γίνουνε αγκάθι.
~~
Αυτά, λοιπόν, τα νέα της Αλεξάνδρας,
που θα 'πρεπε να ξέρει ο κάθε άντρας
_________________________
«Σκοπός της ανασκευής είναι να δώσει φωνή στις γυναίκες που υπήρξαν απούσες από την εξιστόρηση της ζωής τους γενικότερα και μέσα στα ρεμπέτικα τραγούδια ειδικότερα.
Αφορµή µια ανάρτηση από την Αργυρώ Μουστάκα Βρεττού, όπου µίλησε για την ιστορία της πραγµατικής Αλεξάνδρας που αναφέρεται στο τραγούδι. Μια 18χρονη κοπέλα που µετακόµισε από τη Μάνη στην Αθήνα για να µάθει ραπτική και δολοφονήθηκε από τον θείο της όταν αντιστάθηκε στην απόπειρα βιασµού της από τον ίδιο. Η ιστορία της Αλεξάνδρας, στην εποχή που επιτέλους αρθρώσαµε τη λέξη γυναικοκτονίες, χαρακτηρίζεται από την παρουσία της εξόφθαλµης βίας που σκοτώνει αλλά και της βίας που κρύβεται σε αυτά που θεωρούµε δεδοµένα και σε όσα καλούµε παράδοση και ταυτότητα. Η Αλεξάνδρα ζει στο τώρα, στις καθηµερινές εµπειρίες όλων των γυναικών και θηλυκοτήτων: στο σπίτι, στο δρόµο, µέσα µας. Έτσι γεννήθηκε η ανάγκη για το reclaim του τραγουδιού, όπου η Μαρίκα αντικαθιστά το Βαγγέλη.
Μια ωδή στον σύγχρονο τεκέ µας»
Τέλος, δίνει φτερά σε όλες τις ανασκευαστικές προσπάθειες
Αριστερά ο φακός αποτυπώνει στιγμιότυπο απο βίντεο στον Κούλε με τάφους Γερμανών αλεξιπτωτιστών στην Μάχη της Κρήτης την ίδια στιγμή που δεξιά περνάει το κρουαζιερόπλοιο με Γερμανούς τουρίστες που απολαμβάνουν τις διακοπές τους στην Κρήτη 80 χρόνια μετά.
Έναν τέκ’ και μαναχόν τραντάφυλλον θα λέγαμε, εμείς οι Πόντιοι, το μοναδικό και το πολύτιμο.
Έναν τέκ’ και μαναχόν!
Ένα τέτοιο έργο είναι και ο μικρός πρίγκιπας, που αποδόθηκε στην ποντιακή ως «Ο Μικρόν ο Πρίγκιπας» μετά από προτροπή του καθηγητή Δρ. Thede Kahl στην Ιένα της Γερμανίας και στην Αυστριακή Ακαδημία Επιστημών με έδρα τη Βιέννη και έμαθα για τη δραστηριότητά του σε σχέση με τις βαλκανικές διαλέκτους.
Διαπίστωσε η Ανατολή Καρυπίδου με συγκίνηση, ότι εκτός από πολύ καλά ελληνικά καλατζεύ’ και ποντιακά.
....δυστυχώς στο σχολείο μας μάθαιναν για τους προγόνους μας με ένα στείρο τρόπο, ώστε αντί να μας φέρνουν πιο κοντά, μας έκαναν να απομακρυνόμαστε από τις ρίζες μας, την παράδοση, τα ήθη και τα έθιμά μας ως Έλληνες...
...Αυτή τη στιγμή ζούμε έντονα εκ νέου διακρίσεις βάσει εθνικοτήτων, θρησκευτικών πεποιθήσεων αλλά και πολιτικών και όσο πάει η Ελευθερία – και βάζω επίτηδες το έψιλον κεφαλαίο – να ψαλιδίζεται.
Κατόπιν τούτου και με όπλο αυτό που διαθέτω – την τέχνη μου – σκέφτηκα να προσφέρω αυτή ακριβώς την εκδοχή του Θούριου, ώστε για όσους την ακούσουν προσεκτικά, να προβληματιστούν και να ερευνήσουν.
Αλλά και για εκείνους που απλά θα νιώσουν χωρίς να σκεφτούν τόσο το δεύτερο μέρος των στίχων, αρκεί να βιώσουν την ανάγκη για Ελευθερία που έχουμε όλοι και είναι διαρκής.
Υπό αυτό το πρίσμα, το όραμα του Ρήγα δεν υλοποιήθηκε ποτέ. Δεν ενοποιήθηκαν οι άνθρωποι, δεν αγάπησαν ο ένας τον άλλο και ειδικά τον διαφορετικό.
Έτσι, θεωρώ εντελώς επίκαιρο το ποίημα και διαχρονικό και αυτό επιχείρησα να δώσω με τη συγκεκριμένη μελοποίηση. Προκειμένου κάποτε να ανθίσει η αγάπη στους ανθρώπους.
ζήτημα αν γνώριζε ο ΔΕΔΗΕ ότι σήμερα θα βρίσκονται σε αυτή τη συνοικία ώστε να κοπεί η υψηλή τάση, καθώς διακοπές ρεύματος υπήρχαν όλο το προηγούμενο διάστημα στο χωριό Γυμνό, όπου εκτελούνται έργα αποκατάστασης.
Από το πρωί της Πέμπτης υπήρχε προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος στο σημείο και οι άτυχοι εργάτες αφότου ήρθε το ρεύμα συνέχισαν υπό χαμηλή τάση να εργάζονται και συνέβη το μοιραίο.
Με βάση το πανδημικό δίκαιο οι έχοντες εξουσία, από τον γονιό μέχρι την ανώτατη κεφαλή του κράτους, απαγορεύεται να προσθέτουν περιττή ψυχική βία στους υφισταμένους τους.
Απαγορεύονται οι περιττές συγκρούσεις στην οικογένεια, στο σχολείο, στους εργασιακούς χώρους, στους δρόμους και στα πανεπιστήμια, οι περιττές απεργίες πείνας, καθώς οι θεσμοί συνθέτουν λύσεις προλαμβάνοντας τα περιττά χειρότερα.
Αν οι πάσης φύσεως εξουσίες επιβαρύνουν το καθεστώς ψυχικής βίας που διασπείρεται από την πανδημία θα λογοδοτήσουν στα αρμόδια δικαστήρια.
Γιατί δεν υπάρχει άμεσο αίτημα για νομοθετική παραγωγή πανδημικού δικαίου;;
Επειδή οι πάσης φύσεως δεξιοί νοσταλγοί του παρελθόντος....μας παρηγορούν λέγοντάς μας περαστικά ειν' όλ' αυτά....παρηγορούν από τεμπελοσύνη, ενώ θα έπρεπε να αναστοχάζονται και να νομοθετούν για το νέο αυτό υγειονομικό καθεστώς που ήρθε για να μείνει.
Ακόμα κι αν αύριο σβήσει σαν κακό όνειρο, και ο ελληνικός νους θα τρέχει να απολαύσει όσα στερήθηκε, η ψυχρή νομοθέτρια οφείλει να θυμάται και να προβλέπει αυτά που στο προσεχές μέλλον δεν φαίνονται.
Το πανδημικό δίκαιο θα προκύψει μετά από συνέδρια θεωρητικών παραγωγών από υγειονομικές, ψυχικές, κοινωνικές και νομικές επιστήμες. Εκεί μπορεί να συζητηθούν πολλά και διάφορα, από το πώς αντιμετωπίζονται οι αρνητές, τι πήγε λάθος στους εγκλεισμούς, ποιες κοινωνικές ομάδες επιβαρύνθηκαν περισσότερο, τη συμμετοχή της ελληνικής οικονομίας σε μάσκες, εμβόλια και άλλα μέσα προστασίας, μέχρι την ποιότητα της επικοινωνιακής διαχείρισης και την ελάφρυνση των βαρών στην ψυχική υγεία.
Οι παλιοί νόμοι δεν επαρκούν σε έκτακτες και πρωτόγνωρες συνθήκες. Τα παλιά μυαλά οφείλουν να βοηθήσουν την καινοτομία παρακάμπτοντας την ευκολία της παρωχημένης ακαμψίας και καταστολής.
Παράδειγμα, σε εισβολή πανδημίας η κυβέρνηση θα πρέπει, είτε να στηριχτούν στα δύο τρίτα της βουλής, είτε να λειτουργούν συναινετικά αποφεύγοντας αμφιλεγόμενα νομοσχέδια, και να περιμένουν, ενόσω θα διαβουλεύονται για το καλύτερο, να λήξουν οριστικά οι περιορισμοί της κυκλοφορίας.
Υπάρχει το προηγούμενο του 2011, όπου εκλεγμένοι ανακαινίστηκαν με το σκεπτικό ότι δεν είχαν ψηφιστεί για να διαχειριστούν την οικονομική κρίση.
Εν πάση περιπτώσει, αν οι υγειονομικές και οικονομικές λύσεις είναι πειραματικές και αμφιλεγόμενες, ομόφωνο θα έπρεπε να είναι το αίτημα της αναγνώρισης ότι είμαστε σε καθεστώς ψυχικής βίας, και απαιτούμε την αντίστοιχη μέριμνα για κοινωνική συνοχή.
Εγώ θα σου δώσω ατομική ευθύνη, εσύ εξουσία θα δώσεις ταπεινότητα, σχέδιο, ανθρωπιά και ενότητα;;
«Έχω τηλεφωνήσει ο ίδιος στον ΔΕΔΔΗΕ από προχτές και δεν έχουν την παραμικρή προοπτική αποκατάστασης ακόμη. Δεν έχουν περάσει καν από εδώ. Είναι αλλού!», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μάνος.
«Δε βλέπω καμία δραστηριότητα. Ο δρόμος εδώ έχει καλώδια που κρέμονται αλλά δεν έχει έρθει κανένας, ούτε από τον ΔΕΔΔΗΕ ούτε από τον δήμο,» πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι εδώ και 24 ώρες δεν υπάρχει ούτε παροχή νερού.
«Πραγματικά νομίζω ότι η χαοτική κατάσταση αυτή μεταξύ του ΔΕΔΔΗΕ και των δήμων θυμίζει ό,τι έγινε στην πυρκαγιά στο Μάτι, με την πυροσβεστική και τους δήμους που δε συνεννοούνταν», επεσήμανε.
Ο πρώην υπουργός θεωρεί ότι η ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ δεν αποτελεί από μόνη της λύση για τη σωστή λειτουργία του: «Δεν είμαι καθόλου βέβαιος ότι αρκεί αυτό», τόνισε, εκτιμώντας ότι «εκείνο που χρειάζεται είναι να υπάρχουν πολύ αυστηροί κανόνες λειτουργίας που θα τηρούνται ευλαβικά. Η τήρησή τους πρέπει να είναι δέκα φορές αυστηρότερη για μια εταιρία που συνιστά μονοπώλιο, όπως στην περίπτωση του ΔΕΔΔΗΕ», υπογράμμισε.
«Ιδιωτική είναι και εδώ στην Εκάλη η εταιρία ύδρευσης, η Εκάλη ΑΕ. Εδώ και 24 ώρες δεν έχουμε νερό και όταν τηλεφώνησα το απέδωσαν στη διακοπή του ρεύματος. Ρώτησα εάν έχουν γεννήτρια και μου απάντησα ότι… χάλασε», είπε στο kathimerini.gr ο κ. Μάνος: «Συνεπώς δεν έχει τόσο σημασία η ιδιωτικοποίηση, όσο οι κανόνες λειτουργίας.»
Για τον πρώην υπουργό η λύση είναι η υπογειοποίηση των καλωδίων, όπως συμβαίνει στις ανεπτυγμένες χώρες και αποτελεί κάτι αυτονόητο και για την Ελλάδα, όπως είπε. Ιδιαιτέρως για περιοχές όπως η Εκάλη που συχνά αντιμετωπίζει προβλήματα, είτε το καλοκαίρι με τις σπίθες που απειλούν τα δέντρα είτε το χειμώνα με τα έντονα καιρικά φαινόμενα. «Και να σκεφθεί κανείς ότι είναι από τις περιοχές που τις τσακίζουν με τον ΕΝΦΙΑ», τόνισε ο κ. Μάνος.
Πιθανόν αυτός ο κοινωνικός ακτιβισμός ενός λεγόμενου νεοφιλελεύθερου είναι μπόλιασμα από τη συνεργασία του με τον σοσιαλιστή Γιώργο Παπανδρέου. Μακάρι και τώρα να είχαμε ηγεσία με φτυάρι και γαλότσες στο χιόνι, αντί να χασκογελάνε στις κάμερες, (έστω για λόγους κοινωνικής ψυχολογίας).
Μακάρι και με αφορμή το ξέσπασμα του Μάνου να οργανωθούν και να πολιτικοποιηθούν οι βόρειοι Αθηναίοι στα ζητήματα που την κοινότητά τους τυρρανούν.
Τέλος, για τον χρυσοχοϊδικό υπαινιγμό με το Μάτι, πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δικαιούται να ομιλεί...
...κάποιες μέρες το καλοκαίρι που θα προβλέπονται καταστροφικοί άνεμοι, ο προστάτης του πολίτη να κλείσει προληπτικά τους δρόμους για όσους τουρίστες θα πάνε εκδρομή σε δασωμένους τόπους με κίνδυνο να καούν. Να τολμήσει να το κάνει, για να είναι στον συλλογισμό του συνεπής, αφού δηλαδή έχουμε πολιτική ανεπάρκεια στις φυσικές καταστροφές, με οποιαδήποτε ως τώρα κυβέρνηση, να κλείνουμε προληπτικά τους δρόμους και να σώζουμε κόσμο.
(Η βύθιση του Σάμινα, όταν ήταν συνυπουργός ο Χρυσοχοΐδης, έγινε πάντως με καλοκαιρία)
Κι ας τολμήσει, τέλος, η υποστελεχωμένη αριστερά να κάνει μια επιλεκτική συνεργασία με τον Στέφανο Μάνο, σε όσα συμφωνούν, τιμώντας έτσι τη μόνη φωνή αντιπολίτευσης που στην κακοκαιρία ακούστηκε.
Η φωτογραφία του Σ.Μ. από συνέντευξη στους Schooligans το 2007
Και τη Μουρνια γνωρίζω και την αιγα και το αφεντικό τζη
βασιλης μαυρογενης:
Γιώργος Μαυρογένης μαλλον ειναι η Αφροδιτη η αδερφη του παππου σου. Ενα καλοκαιρι μεσημερι 1945 μου βαλε τις φωνες γιατι ηθελε να κοιμηθει. Εγω 12 χρονων συνεχισα οποτε τη βλεπω να ερχεται κατα πανω μου κρατωντας
μια φορφωτηρα
Ημουνα στη μουρια απο κατω. Δινω ενα σαλτο ...και ανεβαινω απανω με προλαβε και μου δινει μια στο ποδι. Ακομη με πονει. Βρες μια φωτο της να τη βαλεις. Ηταν ωραια γυναικα και δεν παντρευτηκε νομιζω ο αρραβωνιαστικος της ειχε σκοτωθει το 22
________________________________
Λογικό είναι μια χήρα να αναπτύξει αρετές επιβίωσης
«υπήρξαν μελανές στιγμές από μια χούφτα ατόμων, που κατά παράβαση του συμφωνητικού που υπέγραψαν παρουσία του σωματείου τους, βρήκαν βήμα τα τελευταία δύο χρόνια στα ηλεκτρονικά μέσα που τους ανέχονται, και σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, αγγίζοντας τα όρια της φαιδρότητας»
«Έχουμε επανειλημμένα τονίσει στους αθλητές και τις αθλήτριές μας ότι η προβολή είναι γλυκιά και παρασύρει, στο τέλος όμως μπορεί να εξελιχθεί σε ζάχαρο»
«Η νυν διοίκηση, που βρίσκεται στο τιμόνι της ομοσπονδίας από το 1991, έχει προσφέρει χιονοστιβάδα διακρίσεων αθλητών που σαρώνουν τα μετάλλια»
«Σύμφωνα, λοιπόν, με δημοσιεύματα του Τύπου ο αθλητικός εισαγγελέας διέταξε προκαταρκτική εξέταση για το βίντεο «ταξιδιωτικού» περιεχομένου που κυκλοφόρησε πρόσφατα με δηλώσεις αθλητών σε βάρος της ομοσπονδίας και κατ’ επέκταση του αθλήματος. Λόγια του αέρα που καλούνται αρμοδίως να τα εξηγήσουν και να τα αποδείξουν με στοιχεία σε χαρτί, με μολύβι και υπογραφή. Η διοίκηση της ΕΙΟ με μεγάλη ικανοποίηση δέχεται αυτήν την εξέλιξη»
«Θα ήμουν ο πρώτος που θα το χειροκροτούσα αν η ηλικία ίσχυε και για τους πολιτικούς. Αδικούνται οι Ελληνες παράγοντες που έχουν μεγάλη προσφορά στα αθλήματα που υπηρετούν εδώ και χρόνια. Είμαι από αυτούς που πιστεύω πως κανείς δεν είναι αναντικατάστατος, αλλά το νομοσχέδιο είναι φωτογραφικό και προσβάλλει παράγοντες με μεγάλη προσφορά» είπε ο 72χρονος πρόεδρος της ελληνικής ιστιοπλοΐας Αντώνης Δημητρακόπουλος.