Δευτέρα 13 Μαΐου 2019

Πλανόδιο αστύνομο τραγούδι


(σύννομο προς την αρχή 
ελάχιστης δράσης
και μέγιστης πράξης)


Άσε νόμο μπουζούκι
κι αστυνόμο σουρτούκη,
να γυρίζει στους δρόμους
τραγουδώντας τους νόμους,
παλαμάκια να πάλλει
τάξη να επιβάλλει,
το βιολί του να παίζει
το κακό να εμπαίζει,
τουμπερλέκι να έχει
πρόστιμα να ξετρέχει,
και καντάδα να κάνει
σ' όσους δεν φορούν κράνη.

Λιμανίσιοι τραμπούκοι
κι άλλοι βασιβουζούκοι
στο ταψί θα χορεύουν,
του αστυνόμου θα λέγουν,
παίξε, όργανο, κι άλλο,
το κακό μου να βγάλω!

Με σαξόφωνο μπάτσο
κοινωνία θα αλλάξω!



1) Ελάχιστη δράση, μέγιστη πράξη...δεν χρειάζεται μπαζούκας για να σκοτώσεις κατσαρίδα. Μπορείς και με ένα τραγούδι τραμπούκο να ηρεμήσεις, και το παράνομο σύννομο να το κάνεις.

2) Με αφορμή τον ξυλοδαρμό, και προστίμωση με 200 ευρώ, πλανόδιου κιθαρίστα στο λιμάνι των Χανίων από λιμενικό ακτοφύλακα. Μήπως αποσυντόνιζε η κιθάρα τον ελλιμενισμό των επιβατών;;

3) Πάσχοντας από μουσικοφοβία πιστεύουν ότι αυτοί επιβάλλουν την τάξη, ενώ η μουσική την αταξία. Δεν είναι το πρώτο περιστατικό, ούτε θα 'ναι το τελευταίο. Η μυική εξουσία μισεί τη μουσική.

4) Στου κουφού την πόρτα, τα όργανά σου βρόντα. Η διαμαρτυρία πρέπει να γίνει στις μουσικές εκδηλώσεις των ελληνικών σωμάτων ασφαλείας, μπάντες και μαέστρους. Διαχωρίστε τη θέση σας από τους τραμπούκους, αλλιώς ντροπή στα όργανα που φοράτε!

5) Μάθημα περιπατητικής/οδικής μουσικής στα σχολεία. Άλλο το κάθομαι και παίζω, κι άλλο το περπατάω και παίζω. Να δοθεί έμφαση στο πλανόδιο συγκρότημα. Κι αν αύριο πάρω απόφαση να κάνω πεζοδρόμιο, πώς αντιμετωπίζω τον τραμπούκο;; ποια τραγούδια μπορούν να τον καλμάρουν;; ποιο τηλέφωνο άμεσης ανάγκης καλώ;;

6) Στα δυο βίντεο, βρετανικό αστύνομο δίδυμο σε πιάνο αεροδρομίου αυτοσχεδιάζει ροκενρόλ, και οι δικοί μας στον Πύργο τον Λευκό πάνε τον παλιό τον χρόνο. Μουσικά είμαστε πολύ πίσω, χρειάζεται εντατικοποίηση στη διαμόρφωση πλανόδιας αυτοσχέδιας συνείδησης.






7) Να ανοίξει ο διάλογος για την νομοθέτηση των δρώμενων στον δρόμο, όπως με τον θεσμό της μουσικής περιπολίας π.χ. με αστυνόμο ανοιχτομάτη και συναστυνόμο οργανοπαίκτη, να ενταχθεί πειραματικά στα Εξάρχεια. 

8) Τραμπούκε, κάτω τα χέρια από χορευτή, μουσικό, ζωγράφο, θεατρίνο, στιχάρη, και κάθε καλλιτέχνη του δρόμου. Μην τα βάζεις με δυνατότερους από σένα.

Η τραμπουκιά σου για λίγο σε κάνει παλιάντρα, 
η ρετσινιά θα σου μείνει για πάντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου