Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Τα γιατί του Νικήτα

ο 20χρονος ανιματέρ ισχυρίστηκε πως δεν είχε κλέψει αυτός το λάπτοπ και το κινητό του 12χρονου από τη Ρωσία, αλλά κάποιος άλλος, απλώς εκείνος τα εντόπισε. Ο μικρός όμως νόμιζε πως ο ανιματέρ ήταν ο δράστης και του επιτέθηκε. Μάλιστα ο 20χρονος δεν δίστασε να πει ότι απειλήθηκε από τον μικρό, ο οποίος του φώναζε στα ρωσικά. Ετσι εκνευρίστηκε από την επιμονή του μικρού και τον παρέσυρε στον χώρο στάθμευσης απέναντι από το ξενοδοχείο, με το πρόσχημα να του επιστρέψει τα κλοπιμαία. http://www.creteplus.gr/news/paraluto-to-agori-apo-ti-rosia-47832.html

1) Ο δράστης ενέργησε γνωρίζοντας ότι δεν τον βλέπει κανείς. Δεν υπήρχαν κάμερες ασφαλείας που θα κατέγραφαν την κλοπή, αρχικά, και μετά την επίθεση στον υπαίθριο χώρο στάθμευσης, είτε λόγω αμέλειας, περικοπής δαπανών, είτε λόγω της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. 

...επιτρέπονται κάμερες μόνο σε κεντρικές εισόδους - εξόδους, ταμεία και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις. Δεν επιτρέπονται σε χώρους εστίασης, σε διαδρόμους που οδηγούν σε δωμάτια, σε πισίνες, γυμναστήρια κλπ. http://elawyer.blogspot.gr/2011/04/n.html,  http://www.dpa.gr/(άρθρο 17),


2) Πρόσληψη ανειδίκευτου αντί για ειδικευμένο προσωπικό με σκοπό τη μείωση του κόστους (Μανωλάδες του τουρισμού στην Κρήτη-εργαζόταν δίχως τα απαραίτητα έγγραφα και κάτω από το τέχνασμα του «εξωτερικού συνεργάτη»-Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι του Ρεθύμνου για την «μαύρη» εργασία) «Η τακτική ορισμένων μεγαλοξενοδόχων να προτιμούν να προσλαμβάνουν αλλοδαπούς προκειμένου να μειώσουν το εργατικό κόστος έχει πολλαπλές συνέπειες αφού έτσι στέλνουν τους έλληνες ξενοδοχοϋπαλλήλους στην ανεργία ενώ ταυτόχρονα θέτουν σε άμεσο κίνδυνο ανθρώπινες ζωές χιλιάδων τουριστών που επισκέπτονται τη χώρα μας.» (Νότης Μαριάς)

.....είστε ένας από τους λίγους Έλληνες ξενοδόχους που επενδύουν στην εγχώρια τουριστική αγορά...
....Το προσωπικό των ξενοδοχείων που φτάνει τα 3.500 άτομα δύσκολα κουμαντάρεται. Και μάλιστα από έναν άνθρωπο σαν εμένα που θέλω να τα ελέγχω όλα. Δεν αφήνω να ελέγχουν οι άλλοι και να μου δίνουν κατόπιν λογαριασμό. Περνάω και βλέπω κάθε ξενοδοχείο κάθε εβδομάδα και παρακολουθώ επισταμένως τα σημεία εκείνα που καθίστανται απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του.
....Η δική μου αποκρυσταλλώνεται στη φράση δουλεύω, δουλεύω, δουλεύω. Οι άλλοι ξενοδόχοι δουλεύουν προφανώς λιγότερο από εμένα...Αν όχι πολλοί τουλάχιστον αρκετοί ξενοδόχοι «παραπονιούνται» ότι ρίχνετε τις τιμές. Τι έχετε να τους απαντήσετε; Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια....http://business2travel.wordpress.com/2012/11/06/118-εκατ-ευρώ-τζίρος-και-31-εκατ-ευρώ-καθαρά κέρδη...


3) Δεν ζητήθηκε πιστοποιητικό ψυχικής υγείας (ποιές εργασίες θεωρούνται απαγορευμένες για τους ψυχικά ασθενείς)

...ο 20χρονος πάσχει από σοβαρή ψυχολογική διαταραχή και μάλιστα έχει νοσηλευτεί στην Ολλανδία. Το διάστημα που βρισκόταν στην Κρήτη, μάλιστα, είχε διακόψει τη φαρμακευτική αγωγή που λάμβανε. Ο κ. Λαμπρινός ανέφερε ότι υπάρχει και μια απόφαση δικαστηρίου από το Άρμεν της Ολλανδίας, για πλήρη δικαστική συμπαράσταση, το οποίο σημαίνει ότι η υπογραφή του 20χρονου σε έγραφα δεν έχει ισχύ....

Σύμφωνα με όσα μετέφερε Ολλανδή δημοσιογράφος από το SBS, όταν έγινε η πρόταση στον 20χρονο για δουλειά η μητέρα του είχε δισταγμούς λόγω της κατάστασής του. Όμως βλέποντας τον ενθουσιασμένο, δέχτηκε, ενημερώνοντας όμως το διευθυντή του ξενοδοχείου ότι ο Σιρίνο χρειάζεται να τον προσέχουν. Η εκτίμηση της οικογένειας είναι ότι, ενδεχομένως, ο διευθυντής του ξενοδοχείου δεν ενημέρωσε τους υπεύθυνους του δεύτερου ξενοδοχείου, στο οποίο στην πορεία μετακινήθηκε ο 20χρονος. http://www.cretalive.gr/crete/view/ston-anakrith-shmera-o-20chronos-animater-den-einai-fonias-o-cirino-leei-h/83194  έγγραφα "δείχνουν"  αμέλεια από συγκεκριμένα πρόσωπα http://www.cretalive.gr/crete/view/nea-stoicheia-fwtia-sthn-upothesh-tou-ollandou....-anoigoun-to-dromo-kai-gi/83360
5) Η πληροφορία για τον αδερφό του υπήρχε στο γκουγκλ. Εκεί, επίσης, θα μπορούσε να βρει ο εργοδότης τι σημαίνει το τατουάζ  Vatos Locos (to be accepted in a gang you have to prove yourself by killing someone) κάνει για μποξέρ, όχι όμως για παιδικό ανιματέρ.


6) Ριψοκίνδυνη τάση αγοριών να προσπαθούν να λύνουν μόνα τους τις διαφορές τους, δίχως ενημέρωση και προφυλάξεις. Μάλιστα, επειδή είχε χάσει πρόσφατα τον πατέρα του, η τάση είναι εντονότερη, θα έπρεπε ένας ρωσόφωνος από το προσωπικό να παίξει τον ρόλο, λέγοντας του "ό, τι χρειαστείς, μη διστάσεις, εγώ είμαι εδώ".


7) Το 2013 η κάκωση νωτιαίου μυελού δεν θεραπεύεται. Ελπίδες στην έρευνα Spinal_cord_injury#Research_directions


Οι πρώτοι εφτά στην αρχή, στην περιοχή του λαιμού, ονομάζονται αυχενικοί σπόνδυλοι. Βλάβες του νωτιαίου μυελού στην αυχενική μοίρα προκαλούν απώλεια της αυτονομίας της αναπνοής και απώλεια της λειτουργίας των άνω και κάτω μελών με με αποτέλεσμα την τετραπληγία. Οι δώδεκα σπόνδυλοι που ακολουθούν και βρίσκονται στην περιοχή του θώρακα ονομάζονται θωρακικοί σπόνδυλοι. Οι βλάβες στο θωρακικό επίπεδο επηρεάζουν τον θώρακα και τα πόδια και οδηγούν στην παραπληγία.

Για τους ασθενείς που θα επιβιώσουν τις πρώτες 24 ώρες μετά από το ατύχημά τους, το 85% θα είναι εν ζωή 10 χρόνια αργότερα (http://www.medlook.net.cy/article.asp?item_id=772) Ο Κρίστοφερ Ριβ πέθανε 9 χρόνια μετά το ατύχημα από σήψη. Παρά την προηγμένη ιατρική περίθαλψη και εξειδικευμένη αποκατάσταση, το προσδόκιμο ζωής των ατόμων με κακώσεις του Νωτιαίου Μυελού είναι χαμηλότερο από αυτό του γενικού πληθυσμού (http://www.inhealthcare.gr/article/el/h-nosileutiki-apokatastasi-stous-astheneis-me-kakoseis-spondulikis-stilis-kai-notiaiou-muelou) (Life expectancy after spinal cord injury)  

Κάθε χρόνο προκύπτουν περίπου 11.000 νέα περιστατικά.  Αφορούν κυρίως νεαρούς άνδρες και τα συχνότερα αίτια είναι τροχαία ατυχήματα, πτώσεις και διάφορες πράξεις βίας.

2 σχόλια:

  1. "Cirino may be 20 years of age, but he has an IQ of 60 and the mind of a child," his mother said.
    Καί τον άφησε μόνο στην άλλη άκρη τής Ευρώπης; :-Ο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μίλησε το γονίδιο της ελληνίδας μάνας
      ...
      -Η οικογένειά έκανε διακοπές για δύο εβδομάδες σε άλλο ξενοδοχείο της ίδιας ιδιοκτήτριας εταιρείας.
      -Είχε γνωριστεί με τους υπεύθυνους στο τμήμα των ανιματέρ και ήταν εκείνοι που επέμειναν να επιτρέψει στον Σιρίνο να παραμείνει και να εργαστεί κοντά τους, καθώς διέκριναν ότι διαθέτει ταλέντο στην επικοινωνία με τα παιδιά.
      Είχε ενημερώσει για τη διανοητική κατάσταση του παιδιού της, την καθησύχασαν όμως ότι δεν υπήρχε πρόβλημα και ότι ο 20χρονος θα ζούσε σε ένα ασφαλές και χαρούμενο περιβάλλον. Με τον γιο της επικοινωνούσαν καθημερινά.

      Κατάθεση - ασπίδα για τον Ολλανδό δράστη

      Διαγραφή