Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Kαχυποψία για Αντζελίνα


....
Η σκληρή στάση των ανθρώπων απέναντι σε διασήμους είναι κάτι που γίνεται φανερό στην καθημερινότητά μας. Ο κόσμος δείχνει σαδιστικό ενδιαφέρον όταν κάποιος παθαίνει κάτι, ή όταν ανακαλύπτει ότι έχει ατέλειες. Ολόκληρες βιομηχανίες (ταμπλόιντ) στηρίζονται σε αυτήν την αδηφάγα στάση των μη διάσημων, που παθιάζεται με το να εξυψώνει σε βάθρα τους διάσημους και κατόπιν ηδονίζεται να τους γκρεμίζει, για να ανακουφιστεί ότι τελικά δεν ήταν τέλειοι και να τους τιμωρήσει για την ψεύτικη τελειότητα στην οποία πίστεψαν.

Διαβάσαμε ακόμα και θρησκευτικά σχόλια. Ότι δηλαδή μια τέτοια παρέμβαση- επέμβαση παρεμβαίνει στο έργο του θεού και ότι δε θα πρέπει να αναλαμβάνουμε δράση σε πιθανότητες που καλό θα είναι να αφήνονται στα χέρια μιας ανώτερης δύναμης. 

Μέχρι και σεξιστικά σχόλια διατυπώθηκαν. "'Ολα τα ωραία έχουν ένα τέλος"...
...
«Αν οι αστοί δημοσιογράφοι, και όχι μόνο, θέλουν να προβάλουν καρκινοπαθείς αγωνίστριες και αγωνίστριες με μαστεκτομή που συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη, ας έρθουν σε εμάς. Έχουμε να τους δείξουμε εκατοντάδες εργάτριες, άλλες λαϊκές γυναίκες που εξακολουθούν, παρά την αρρώστια, να δίνουν τη μάχη του μεροκάματου, τη μάχη του μεγαλώματος και της ανατροφής των παιδιών χωρίς νταντάδες, τη μάχη συμμετοχής στους καθημερινούς κοινωνικούς αγώνες. Αυτές οι γυναίκες που όλοι εσείς αστική τάξη και κολαούζοι, νιώθετε μίσος για αυτές, είναι τα αληθινά πρότυπα άξια θαυμασμού και είναι χιλιάδες τέτοιες ανώνυμες γυναίκες στη χώρα μας και διεθνώς». 

...Όταν ο Μάτζικ Τσόνσον είπε ότι έχει AIDS έτρεξαν όλοι να κάνουν εξετάσεις...Όταν πρωτοβγήκε η κρίση και οι διαμαρτυρίες στο Σύνταγμα, ρωτούσαν όλοι γιατί δεν βγαίνουν μπροστά οι πνευματικοί άνθρωποι. Αυτό που υπονοείτο ήταν ότι δεν αρκεί η διαμαρτυρία των ανωνύμων, αλλά πρέπει κάποιος με κύρος να βγει μπροστά. Τώρα που κάποιος βγήκε, λέμε γιατί δε δείχνουν τους ανώνυμους... 

 ....κι αν ακόμη γλύτωσε από τον καρκίνο (που δεν είναι καθόλου βέβαιο) αυτός ο τρόπος προσέγγισης της αβεβαιότητας που την (και μας) περιτριγυρίζει ΔΕΝ θα την γλυτώσει από την καθημερινή αγωνία του θανάτου— που αντιμετωπίζεται μόνον σε πνευματικό επίπεδο.

Ο άνθρωπος που δεν νοεί να αντιληφθεί και να αποδεχθεί τον θάνατο σαν αναπόσπαστο κομμάτι της ίδιας του της ζωής είναι καταδικασμένος να «πεθάνει» πολλές περισσότερες φορές στην ζωή του –από την μια και μοναδική που αναλογεί σε όλους μας.
....
Ο αντικαρκινικός τρόπος ζωής βασίζεται στην έξυπνη διατροφή, την άσκηση, την λογική έκθεση στον ήλιο και την αποφυγή καρκινογόνων χημικών ουσιών. Η Jolie, όπως και πολλές άλλες γυναίκες που έχουν εξαπατηθεί από την αγυρτεία του καρκίνου, αποφάσισαν ότι ο καλύτερος τρόπος για την πρόληψη του κινδύνου του καρκίνου του μαστού δεν ήταν να ακολουθήσουν έναν υγιή, αντικαρκινικό τρόπο ζωής, αλλά μάλλον να αφαιρέσουν χειρουργικά το στήθος τους.
http://www.katohika.gr/2013/05/angelina-jolie-i-marioneta-ton-illuminati-empneei-tis-gynaikes-me-tin-diestrameni-dipli-mastekstomi.html

...ένα υβρίδιο έκοψε τα βυζιά του (που έτσι κι αλλιώς δεν είχε, γιατί οι ερπετοειδείς δεν έχουν στήθος) και έβαλε πλαστικά...
http://www.terrapapers.com/?p=33105

«Θέλετε να μιλήσουμε για την Αντζελίνα και τους σκοπούς που εξυπηρετεί;»,......Δεν της αρκούν τα κέρδη από τις ταινίες της, η παραμυθένια καθημερινότητά της; Θα μας κάνει και μαθήματα, από πάνω, κοινωνικής ευθύνης;
...
...η Τζολί έχει μακροχρόνιο ιστορικό αυτοκαταστροφικών συμπεριφορών που περιλαμβάνουν εκτός από την νευρική ανορεξία, απόπειρες αυτοκτονίας, τρυπήματα , χαρακώματα και άλλα βασανιστικά και ενδεικτικά των άλυτων ψυχικών της θεμάτων? κι αυτά για την μακροημέρευσή της τα έκανε? εκτός αυτών, έχει κάθε δικαίωμα σε όποια ιατρική πράξη θέλει, εφόσον είναι σύμφωνοι οι γιατροί και ψυχίατροί της. το τραγικό της ιστορίας ηταν η διαφημιστική εκστρατεία που στήθηκε πάνω της...
...
...Αν κάποιος έχει το γονίδιο της ασθένειας Χ δεν σημαίνει ότι θα αρρωστήσει. Αν δεν το έχει δεν σημαίνει ότι δεν θα αρρωστήσει. Προκύπτει λοιπόν μέγα ζήτημα "γενετικού ντερεμινισμού" και διαχείρισης της πληροφορίας αυτής. Το παράδειγμα της κυρίας Τζολί δεν είναι απαραίτητα θετικό. Κινδυνεύει να προβάλει υπερβολικά τα γενετικά τεστ. Πιο πολύ από ότι πραγματικά αξίζουν...
....
Είδα πως η εταιρία που κάνει το τεστ στην αμερική είναι η Myriad Genetics. Η μοναδική που το προσφέρει, έχει την πατέντα γιατί πρώτη βρήκε το γονίδιο....Αγόρασα αμέσως μετοχές! Το κέρδος μου μέσα σε μια μέρα: 3 δολάρια για κάθε δολάριο που έβαλα...

Eίπε, «είμαι διάσημη, έχω χρήματα, έχω 87% πιθανότητα να πάθω καρκίνο, η μητέρα μου πέθανε από την καταραμένη ασθένεια, κάτι θα μπορώ να κάνω για αυτό». Και νομίζω ότι αυτή η σκέψη αρκεί, δεν χρειάζονται πολύπλοκές αναλύσεις όταν το παζλ είναι απλό. Αν μου έλεγαν ότι το αεροπλάνο στο οποίο επρόκειτο να επιβιβαστώ είχε 87% πιθανότητα να πέσει δεν θα πετούσα. Εσείς θα πετούσατε;

Η Αντζελίνα Ζολί εξήγησε ότι το τεστ κοστίζει 3.000 δολάρια, γεγονός που αποτελεί κατά τη γνώμη της "εμπόδιο για μεγάλο αριθμό γυναικών"
Η 37χρονη ηθοποιός ανήκει στο 0,2% των γυναικών που έχουν τα ελαττωματικά αυτά γονίδια. Στην περίπτωσή της, ο κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου του μαστού ήταν 87% και των ωοθηκών 50%. Για τις γυναίκες που δεν έχουν τα γονίδια αυτά, ο κίνδυνος να προσβληθούν από αυτούς τους τύπους καρκίνου είναι 10%.
Τα δικαιώματα της Myriad Genetics λήγουν σε δύο χρόνια, αλλά η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου αναμένεται στο τέλος του Ιουνίου.

8 σχόλια:

  1. Όχι καχυποψία, φθόνος: παραείναι χαρισματική γιά να χωρέσει στην μικρότητα τών πολλών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. φθόνος και για τις χώρες
      που πρωτοπορούν στην ιατρική έρευνα.

      Διαγραφή
  2. http://www.naturalnews.com/040365_Angelina_Jolie_gene_patents_Supreme_Court_decision.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ...
    Πόσοι δεν ξέρουν ότι μετά τα 50 επιβάλλεται μια κολοσκόπηση ανά πενταετία ή επταετία. Πόσοι την κάνουν; Γιατί αντιμετωπίζουμε συνεχώς πάσχοντες από καρκίνο του παχέος 70 κι 75 ετών χωρίς να έχουν ελεγθεί; Λείπουν το 25 ευρώ που κοστίζει σήμερα, σε καιρό κρίσης;

    Το ΠΑΜΕ μπορεί να έχει δίκιο και είναι πολύ βαρύ να πεις για το ΚΚΕ τη λέξη ‘υποκριτικό’, ποτέ δε θα ήθελα να φτάσω στον αντικομμουνισμό, αλλά είναι αφελές και κακώς ενημερωμένο. Και χειρουργούνται και χημειοθεραπεία κάνουν μ’ ένα βιβλιάριο Κοινωνικής Πρόνοιας. Γιατί δεν το έχει βγάλει η αναφερόμενη λαϊκή αγωνίστρια του υποδείγματος;

    Φταίει η μιζέρια μας, η τσαπατσουλιά μας, η έλλειψη ενδιαφέροντος κι ενημέρωσης, το κακό το ριζικό μας…
    Τι φταίει, τι φταίει, κανένα στόμα, δεν τό ‘βρε και δεν τό ‘πε ακόμα.
    http://sarantakos.wordpress.com/2013/05/17/pamejolie/#comment-Leonicos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ποιούς ενοχλεί η Angelina Jolie;


    Το πρόβλημα πίσω από το πρόσωπο που λέγεται Angelina Jolie είναι ακριβώς αυτές οι αποστάσεις που έχει από το "κάδρο" όλων των ταμπέλων που προσπαθούν κατά καιρούς να της προσάψουν.

    Γεννημένη καθολική, αλλά ξεσκίζει στην κριτική όχι μόνο τον καθολικισμό, αλλά όλες τις θρησκείες και κατά δήλωσή της διδάσκει στα παιδιά της όλες τις κατευθύνσεις όπως και τον αθεϊσμό, ώστε εκείνα να διαλέξουν αύριο τι θέλουν.

    Πάμπλουτη, αλλά όχι νεόπλουτη και προπάντων ανυπόκριτα φιλάνθρωπη, διαθέτει σταθερά πάνω από το 50% των ετήσιων εσόδων της σε κινήσεις ανακούφισης ευπαθών ομάδων από τις ΗΠΑ μέχρι το Πακιστάν. Και όταν λέμε "διαθέτει" εννοεί ότι το διαθέτει παράλληλα με τη φυσική της παρουσία και όχι αναθέτοντας τη διαχείρισή τους σε "φίλιες κυβερνήσεις" ή τρίτα πρόσωπα, αλλά απευθείας η ίδια.

    Παντρεύτηκε όχι για να κάνει η ίδια παιδιά, αλλά για... να κάνει οικογένεια υιοθετώντας παιδιά και μάλιστα από διάφορες εθνοτικές ομάδες, ώστε να δώσει το παράδειγμα της πολυπολιτισμικότητας.
    Ανθρωπίστρια και ταυτόχρονα μητέρα και αναφανδόν υπέρ της οπλοκατοχής για αυτοάμυνα.

    Δεδηλωμένη Ανεξάρτητη πολιτικά, δεν είχε κανένα πρόβλημα να πει ότι της αρέσουν μερικές ιδέες του Ομπάμα, ότι σκέφτεται ότι ο ΜακΚέιν ίσως είναι καλύτερος, αλλά ότι είναι ανεξάρτητη και δεν θα δώσει αναφορά σε κανένα για το τι θα ψηφίσει.

    Δεν είναι τυχαία η επίθεση που δέχεται με αφορμή την κίνησή της να κάνει διπλή μαστεκτομή. Η Angelina Jolie στην ουσία χαστούκισε τόσο τους φοβιτσιάρηδες απέναντι στην επιστημονική γνώση και τις δυνατότητές της, τους λιγούρηδες που τη βλέπουν πρώτα ως "βυζιά με ένα ωραίο πρόσωπο" και τις αχώνευτες καθολικές που τη βλέπουν ως "επιτυχημένη επειδή δείχνει τα βυζιά της".

    Τέτοιοι άνθρωποι μπορούν να γράφουν στα παλιότερα των υποδημάτων τους οποιονδήποτε, εξ ου και η κριτική όλης της συντηρητικής κοινωνίας του πλανήτη και των κλειστοφοβικών ιδεολόγων, δεξιών και αριστερών, θρήσκων και μη: Αν άνθρωποι σαν την Angelina Jolie γίνουν mainstream πρότυπο, τότε όλοι αυτοί θα χάσουν μέσα σε μια νύκτα την πελατεία τους.

    http://atithasos.blogspot.gr/2013/05/angelina-jolie.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή