Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Glada barn åka till Grekland i sommar


Vissa barn tvingas stanna i Sverige*
Some kids are forced to stay in Sweden


*από τον φωτογράφο Νίκο Πιτσιλό


Glada barn åka till Grekland i sommar
Happy kids go to Greece in summer

απλά και ψύχραιμα


                                               





Υπόθεση από http://www.myfilm.gr 

O Σούνε είναι ένας δεκαεφτάχρονος ερωτευμένος με τη μικρή Σόφι. Όμως, το καλοκαίρι θα πάει διακοπές με την οικογένειά του στην Ελλάδα και θα είναι μακριά από την αγαπημένη του. Η Σόφι, ατάραχη, του προτείνει να κάνουν ένα «διάλειμμα» στη σχέση τους. Απογοητευμένος και προβληματισμένος, ο Σούνε φεύγει για διακοπές. Φτάνοντας στην Ελλάδα, προσπαθεί να γνωρίσει καινούριες κοπέλες και συνειδητοποιεί ότι έχει χάσει το ιδιαίτερο χάρισμά του: τα κορίτσια είναι παντελώς αδιάφορα απέναντί του. Ευτυχώς, γνωρίζει την Χέντα η οποία είναι διατεθειμένη να τον βοηθήσει για να αποκτήσει ξανά την ακαταμάχητη γοητεία του.

Το «Sune In Greece» αποτελεί μία δημοφιλή Σουηδική σειρά βιβλίων η οποία έχει μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες. Υπάρχουν είκοσι επτά βιβλία για τον Σούνε και όλα έχουν φτάσει στην Τop 10 best seller λίστα βιβλίων της Σουηδίας. Έχουν περάσει είκοσι έξι χρόνια από τότε που εκδόθηκαν τα βιβλία, ενώ πριν από δεκαπέντε χρόνια είχε γυριστεί μία ταινία και μία τηλεοπτική σειρά οι οποίες γνώρισαν τεράστια επιτυχία στην Σουηδία. Σήμερα, οι συγγραφείς Σέρεν Όλσον και Άντερς Τζέικομπσον ένωσαν και πάλι τις δυνάμεις τους για να γράψουν το σενάριο της πρώτης ταινίας της τριλογίας του Sune, «Sune in Greece». Την σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Χάνες Χόλμ (Behind Blues Skies, Wonderful and Loved by All, Every Other Week).

Tα γυρίσματα της ταινίας ξεκίνησαν 14 Μαΐου 2012, στη Ρόδο και ολοκληρώθηκαν με απόλυτη επιτυχία. Η Σουηδική εταιρία παραγωγής, μία από τις μεγαλύτερες στην Σκανδιναβία, ονομάζεται Eyeworks. Ο προϋπολογισμός της ταινίας είναι 2,7 εκατομμύρια ευρώ και αποτελεί συμπαραγωγή της Eyeworks και της Τanweer Alliances. H Nordisk Films έχει αναλάβει τη διανομή της ταινίας στις Σκανδιναβικές χώρες, όπου και θα πραγματοποιήσει πολύ μεγάλο άνοιγμα, λόγω της δημοφιλίας των βιβλίων.


wiki/Sunes_sommar (1993)




"Αντί λοιπόν να εκμεταλλευτούμε την προβολή και τον θόρυβο που δημιουργήθηκε ΘΕΤΙΚΑ π.χ. κάνοντας στο Liseberg μια προβολή της Κρήτης, δίνοντας π.χ. δωρεάν εισιτήρια και διαμονή με κλήρωση για τον Σεπτέμβριο, ή μια συνδιαφήμιση), ξεκινήσαμε αρμόδιοι, αναρμόδιοι, συναρμόδιοι και ο κάθε πικραμένος (σ.σ. μόνο η συγχωρεμένη η γιαγιά μου δεν έκανε δήλωση) επιθετικές δηλώσεις, δημιουργώντας αρνητικό κλίμα στους Σουηδούς που ήταν από τους καλύτερους πελάτες μας, και τα τελευταία χρόνια έχουν επανακάμψει, ειδικά στην Κρήτη απ΄ όπου είχαν εξαφανιστεί".
από

Υ.Γ.
και η "δυσφήμηση'' της Κρήτης (3η) ξαναμπήκε
 για λίγο παρέα με Ιταλία (1η) και Μαγιόρκα (2η)



2 σχόλια:

  1. Μάς ζηλεύουν, "γιατί όταν εμείς χτίζαμε Παρθενώνες, εκείνοι ζούσαν στα δένδρα" :-ΡΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νά 'χαμε τα δέντρα τους...εμάς μας εκαήκανε :-(
      Και απ' τους Παρθενώνες μείναν μόνο
      ηι κολώνες
      :-(
      ...
      Kreta och Liseberg i semesterbråk
      Η Κρήτη και το Λισεμπάρι σε διακοποσύγκρουση,
      διακοπομαχία, διακοποξεμάλλιασμα.

      και έψαχνα τη λέξη :-)
      .....
      φιλόκρησσα Σουηδέζα Χανιώτισσα :-)

      Vem föredrar att stå i långa köer med trötta barn och irriterade föräldrar om man istället kan slapppna av på Europas bästa stränder?

      Ποιός προτιμά να στέκει σε μακριές ουρές με κουρασμένα παιδιά και τσατισμένους γονείς αν κάποιος αντ' αυτού μπορεί να χαλαρώσει στις καλύτερες παραλίες της Ευρώπης;

      http://anitaskreta.blogspot.gr/2013/04/liseberg-vs-kreta.html

      Διαγραφή