Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Αποβολή Κουμπερτέν για ρατσιστικά σχόλια

...ειδήσεις από το μέλλον...

"Σάλος προκλήθηκε από ρατσιστικά τιτιβίσματα αθλητή, που ο ίδιος ωστόσο δήλωσε πως απλώς μελετούσε αποφθέγματα του ιδρυτή των αγώνων. Μετά από συνέλευση της ΔΟΕ, με πρόεδρο Αφρικανή αθλήτρια, αποφασίστηκε 1) όποιος αναπαράγει τα παρακάτω ρατσιστικά αποφθέγματα του Κουμπερτέν αποβάλλεται από τους αγώνες. 2) μετονομάζονται, το βραβείο Κουμπερτέν, στάδια, σχολεία και δρόμοι 3) καταργείται η προσωπολατρία και ο ρόλος του βαρώνου περιορίζεται σε απλό συνιδρυτή των αγώνων".


Οι φυλές είναι φτιαγμένες από διαφορετική αξία και στην λευκή φυλή, λόγω ανωτέρας υποστάσεως, όλες οι άλλες οφείλουν να δηλώνουν υποταγή.



Η θεωρία περί ισότητας των δικαιωμάτων για όλες τις ανθρώπινες φυλές οδηγεί σε πολιτική γραμμή ενάντια σε κάθε αποικιακή ανάπτυξη. Δίχως φυσικά να καταντήσουμε στη δουλεία ή ακόμη σε ήπια μορφή δουλοπαροικίας, η ανωτέρα φυλή έχει απολύτως δίκαιο να αρνηθεί στην κατώτερη ορισμένα προνόμια πολιτισμένης ζωής.



Το διεθνές συνέδριο της αποικιακής κοινωνιολογίας, εν έτει 1900, έδωσε τη χαριστική βολή στις θεωρίες περί ισότητας των φυλών και της αυτόνομης ανέλιξης των κατώτερων φυλών στον πολιτισμό, που αφελώς διαδόθηκαν από τη γαλλική επανάσταση, θεωρίες ένοχες για τόσες πλάνες και λάθη.


Από τις πρώτες μέρες της ζωής μου, υπήρξα φανατικός αποικιοκράτης, βλέπω στον αθλητισμό ένα  χρήσιμο εργαλείο πειθαρχίας των ιθαγενών.


Με τί βλέμμα συγκίνησης να μην ακολουθήσετε τους τολμηρούς άνδρες που διασχίζουν τη μαύρη ήπειρο και χύνουν γενναία το αίμα τους για να φυτέψουν για μία ακόμη φορά την τρίχρωμη σημαία μας πάνω σε πρωτόγονη καλύβα;


Υπάρχους δύο ξεχωριστές φυλές: εκείνοι με βλέμμα καθαρό, μύες δυνατούς και σίγουρο βήμα, και η φυλή των αρρώστων, με παραιτημένη όψη, ταπεινοί και ηττημένοι. Ε λοιπόν, έτσι συμβαίνει στα κολλέγια όπως στον κόσμο: οι αδύναμοι διαχωρίζονται, το όφελος μιας τέτοιας εκπαίδευσης είναι σημαντικό για τους δυνατούς. (αθλητικός δαρβινισμός...κατά τα άλλα, το πιο σημαντικό στους Ολυμπιακούς Αγώνες δεν είναι η νίκη αλλά η συμμετοχή, που δεν είναι δικό του αλλά του επισκόπου Ethelbert Talbot το 1908 για να ηρεμήσει το τότε αγγλοαμερικάνικο εχθρικό κλίμα)


Ω Άθλημα, εσύ είσαι η Γονιμότητα! φτάνεις από δρόμους ευθείς και ευγενείς στην τελειοποίηση της φυλής καταστρέφοντας τα νοσηρά μικρόβια και διορθώνοντας τα ελαττώματα που απειλούν την αναγκαία καθαρότητα. (Χρυσό μετάλλιο πολιτιστικής ολυμπιάδας 1912, Ωδή στον αθλητισμό)


Οι γυναικείες ολυμπιάδες είναι βαρετές, δίχως αισθητική και εσφαλμένες. Στους ολυμπιακούς αγώνες ο ρόλος τους θα έπρεπε να είναι κυρίως, όπως στους αρχαίους αγώνες, να στεφανώνουν τους νικητές γιατί ο μόνος αληθινός ολυμπιακός ήρωας είναι o ατομικός άνδρας, μια ολυμπιάδα γυναικεία είναι αδιανόητη και ανεφάρμοστη...τα νεύρα τους εξουσιάζουν τους μύες τους. (...τους νικητές στεφάνωνε ο πρεσβύτερος των ελλανοδικών...και ξεχωριστοί γυναικείοι αγώνες γίνονταν προς τιμήν της Ήρας)




Πώς θα θέλατε να αποκηρύξω τη γιορτή της ενδεκάτης ολυμπιάδος; αυτή η δοξολογία του ναζιστικού καθεστώτος υπήρξε το συναισθηματικό σοκ που επέτρεψε την ανάπτυξη που γνώρισαν!

Σε ανταμοιβή για την θερμή υποστήριξη στην Ολυμπιάδα του Βερολίνου ο Χίτλερ, που εκτιμούσε ιδιαίτερα την παιδαγωγική του βαρώνου, τον πρότεινε για βραβείο Νόμπελ Ειρήνης. Θα ήταν ένα ακόμη ειρωνικό βραβείο ειρήνης για ένα φιλοπόλεμο εθνικιστή. Σύνθημά του ήταν "rebronzer la France! ξανακάντε σκληρή τη Γαλλία!" που σήμερα μπορεί να διαβαστεί ξαναμαυρίστε την ή ξανακάντε την τρίτη. Δεν μπορούσε να ανεκτεί την τρίτη θέση της Γαλλίας στην Ευρώπη μετά το γαλλοπρωσικό πόλεμο του 1870-71. Καημός του ήταν οι αποικίες και να πάρει πίσω την Αλσατία και τη Λωραίνη, για αυτό και όταν κηρύχτηκε ο Πόλεμος το '14 ζήτησε να πάει εθελοντής.

Les sports ont fait fleurir toutes les qualités qui servent à la guerre: insouciance, belle-humeur, accoutumance à l’imprévu, notion exacte de l’effort à faire sans dépenser des forces inutiles.

Τα αθλήματα έχουν κάνει να ανθίζουν όλα τα προσόντα που χρησιμεύουν στον πόλεμο:  ανεμελιά, καλή διάθεση, εξοικείωση με το αναπάντεχο, γνώση ακριβής της έμπρακτης προσπάθειας δίχως σπατάλη περιττών δυνάμεων.

Χαρακτηριστική περιγραφή της πολεμικής ψυχολογίας του ΠΠ. Φυσικά από τον Κουμπερτέν δεν μπορούσε να προέλθει, πέρα από πομπώδεις φλυαρίες, καμία ουσιαστική ειρηνιστική πράξη.



ένα περιληπτικό πεντάλεπτο από τον Σέρβο καλαθοσφαιριστή Ljubodrag "Duci" Simonović, που έγραψε το βιβλίο "Olympic Deception of the divine baron", Η Ολυμπιακή απάτη του Θείου βαρώνου", ευκαιρία να εκδοθεί στα ελληνικά, αναφέρει και τη διαμάχη του Κουμπερτέν με τους Έλληνες με αποτέλεσμα να μην προσκληθεί στους πρώτους αγώνες ο "ιδρυτής", αλλά  αφού κάποιος με θεατρική σχέση τόσο με τη νέα, όσο και την αρχαία Ελλάδα, κατάφερε να τον θεωρούμε φιλέλληνα, ευεργέτη και ανθρωπιστή, τότε μπράβο στη γαλλική διπλωματία. Αυτό θα πει κουμπερτενισμός.
.....
......
Με αφορμή τις αποβολές για το ξενοφοβικό σχόλιο της Παπαχρήστου, το υβριστικό και ρατσιστικό του Ελβετού Μοργκανέλα, και την οικειοθελή αποχώρηση της Γερμανίδας Νάντια Ντριγκάλα, επειδή την κατηγόρησαν πως διατηρεί δεσμό με ακροδεξιό πολιτικό· πρωτοφανή πράγματα για ολυμπιακά ιδεώδη.

9 σχόλια:

  1. Πολύ φοβούμαι ότι τα τελευταία χρόνια αυξάνεται ο αριθμός όσων βρίσκουν "αλήθεια" σε παρόμοιες απόψεις.
    Η ιστορία τής ανθρωπότητας δεν είναι δυστυχώς μιά συνεχής, ανοδική, φιλάνθρωπη πορεία προς την πρόοδο- κάθε τόσο, κάνει βήματα πίσω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο καθένας να κρίνεται σύμφωνα
    με την εποχή του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @Dodo
    ένα πίσω, ενάμισυ μπροστά

    @fm
    Και τους άλλους συνιδρυτές
    γιατί δεν τους έπιασε η εποχή;

    Και άλλοι βέβαια τότε στον αθλητικό χώρο υπήρξαν ομοϊδεάτες του,
    αλλά αυτός διεκδικεί χρυσό μετάλλιο ρατσισμού και διπλωματίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Les races sont de valeur différente et à la race blanche, d'essence supérieure, toutes les autres doivent faire allégeance.

    Το τουίταρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ποια διεύθυνση έχει στο Twitter ο βαρώνος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η Γαλλική διπλωματία τα κατάφερε όντως καλά! Απο πού και ως πού φιλέλληνας ο Βαρώνος;! Αλλά ιστορία δε μαθαίνουμε και τον Δ. Βικέλλα αγνοούμε! Οτι ήταν ο αείμνηστος και ρατσιστής και αποικιοκράτης, ας μην το αναφέρει πια ουδείς και του πληγώνει την...υστεροφημία!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή