Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

"Έλληνες, Εβραίοι, Νιγηραίοι"

...θα σβήσουν μήπως και για μας ουράνια τα χρέη;...
http://www.weareallgreekjews.eu/
guardian.co.uk/commentisfree/2012/may/28/
open-letter-greek-jews

(προσθήκη: 7-6-12) via AlecPap
(Ξυλοδαρμός δημοσιογράφου της Jerusalem Post δίπλα στο αρχαιολογικό μουσείο
επειδή τραβούσε φωτογραφίες πογκρόμ)

Με αφορμή την άνοδο της Χ.Αυγής κυκλοφόρησε 28 του Μάη στη γαλλική Monde, το Είμαστε όλοι Έλληνες Εβραίοι, Εβραίοι της Ελλάδος, Ελληνοεβραίοι, για να πικάρει την εγχώρια ακροδεξιά. Υπάρχει όμως μια διαφορά σε σχέση με την Ουγγαρία και Λετονία που αναφέρει. Δυτικά της Ρωσίας, πολλά κράτη ήταν και είναι γεωστρατηγικοί σύμμαχοι της Γερμανίας από συμφέρον και ρωσοφοβία. Στην δική μας περίπτωση, ισχύει το "και δαρμένος και κραγμένος".

(Για το σύμβολο, "επειδή θα πουν: μα είναι ελληνικός μαίανδρος", το κείμενο λέει εμπνευσμένο από τη σβάστικα, όπου δεν επέλεξαν γαλανόλευκα μα κοκκινόμαυρα.
(http://zenpundit.com/)
και εδώ το παλαιότερο σύμβολο της οργάνωσης
(το γερμανικό Wolfsangel- αγκίστρι του λύκου)
μαζί με την σβάστικα της Χιτλερικής Νεολαίας. (από Jungle Report)

Η Χ.Αυγή είναι αντιεβραϊκό κόμμα, χρησιμοποιεί και φράσεις παλαιάς κοπής, όπως ο Καιάδας εδώ, "θα χτυπήσουμε τη ρίζα του κακού, τον αιώνιο κηλιδωτή γαμψομύτη". Το γαμψομύτης βγαίνει από το krummnasige Jude του Χίτλερ, για το κηλιδωτής δεν ξέρω. Ο Καρατζαφέρης, που υποτίθεται ήθελε να εμφανίσει ήπιο προφίλ, τώρα έβαλε τον γέρο-Πλεύρη επικεφαλής στο επικρατείας.

Για την υπόλοιπη όμως Ευρώπη, ακροδεξιός μπορεί να μη σημαίνει τώρα πια και αντιεβραίος. Παράδειγμα, αναφέρει το κείμενο τον Ολλανδό αντιμουσουλμάνο Χέιρτ Βίλντερς, ο οποίος πρόθυμα θα δήλωνε Εβραίος. Είναι η στροφή προς το Ισραήλ ενός μέρους της ακροδεξιάς, πρώτα στην Αμερική μετά την 11η Σεπτεμβρίου, πρόσφατα και στην Ευρώπη, λόγω της μουσουλμανικής μετανάστευσης· πάνω σε ένα τέτοιο σκηνικό στήθηκε και η περσινή νορβική τραγωδία. Ο Ολλανδός πάντως δεν θα δήλωνε Έλληνας· με ένα τεράστιο χιλιάρικο έκανε μόστρα έξω από την Ελληνική πρεσβεία για να φύγουμε από το ευρώ, σαν "ένα πρεζόνι που δεν θα 'πρεπε κανείς να δανείζει".

Πιο παγκόσμιο μου ακούγεται με τον σύνδεσμο -και- "Είμαστε όλοι Έλληνες και Εβραίοι", μετωνυμία του "Είμαστε όλοι ενδεχόμενα θύματα των αγορών και των πολιτικών που ψηφίζουμε, είμαστε όλοι πιθανοί μετανάστες και μειονότητες".

Τώρα, το αν και πώς συνδέονται αυτά τα δύο είναι μεγάλη συζήτηση. Π.χ. ο Χάιντερ δεν μεσουράνησε στην Αυστρία λόγω λιτότητας, ούτε οι Γνήσιοι Φινλανδοί, επειδή εκεί υπάρχει φτώχεια και ανεξέλεγκτη μετανάστευση, ενώ στην πτωχευμένη Αργεντινή δεν ανέβηκε η ακροδεξιά.

Θα μπορούσε να 'ναι το σύνθημα, "Είμαστε όλοι Αργεντινοί και Αφγανοί", πυκνότερο σε νόημα, όπου στη μεν Αργεντινή έφτασε ο κόμπος στο χτένι της άτακτης χρεωκοπίας, το δε Αφγανιστάν είναι το σημείο αναφοράς για πρόσφυγες, θύματα πολέμων και θρησκευτικού σκοταδισμού. Οι Εβραίοι του σήμερα είναι οι τριτοκοσμικοί λαθρομετανάστες. Φαντάσου να έλεγαν "Είμαστε όλοι Έλληνες και Αφγανοί λαθρομετανάστες, τσιγγάνοι, πόρνες οροθετικές κτλ θα μας κακοφαινόταν, το "Εβραίοι" έχει πια ένα στάτους. Ή στην φοροφυγού Λαγκάρντ απάντηση: Είμαστε όλοι "Έλληνες και Νιγηρίτες"(ή Νιγηρινοί, Νιγηραίοι, Νιγηρέζοι)...(επειδή δεν φαίνεται μετανάστευση από Νίγηρα, δεν έχει περπατήσει και το εθνωνύμιο)

Το "We are all Greeks'', ως σύνθημα αλληλεγγύης ενάντια στην κρίση, κυκλοφόρησε πέρσι μετά τον Μάη της Αγανάκτησης. Ήταν επίσης απάντηση στα greek statistics, πως οι Έλληνες είναι λαθρεπιβάτες του ευρώ, απατεώνες, ψεύτες, τεμπέληδες, κρατικοδίαιτοι, που ακουγόταν έντονα πριν. Έφτασαν στο σημείο, ακόμη και εγχώριοι αναρχικοί, που κατά παράδοση έχουν αλλεργία προς τα εθνικά σύμβολα και χαρακτηρισμούς, να κυκλοφορήσουν αφίσα 25 του Μάρτη με φουστανελοφόρο, ελληνική σημαία, και το εν λογω σύνθημα.

Πατώ grecification και μόνο αυτό το γαλλικό μου βγάζει ως τώρα με την έννοια της οικονομικής εξαθλίωσης: "La grecification des travailleurs français, η ελλαδοποίηση των γάλλων εργατών". Όπως αντί για δορυφοροποίηση ενός κράτους, λέμε φινλανδοποίηση.  Οι γάλλοι λοιπόν είναι αυτοί που μας βαφτίζουν σιγά-σιγά. Να μην ξεχάσουμε και το περσινό γαλλικό βίντεο.
....Λε Γκρεκ, ο άνθρωπος του μέλλοντος....

Προσθήκη από σχόλιο της Dodo.
Οι Γάλλοι ήταν και αυτοί που διέδιδαν παλιότερα πως grec σημαίνει απατεώνας χαρτοκλέφτηςγια τους Βαλκάνιους, τσιγκούνης έμπορος που στο ζύγι κλέβει.  Και αξίζει να παραλληλιστεί αυτό με το στερεότυπο του Εβραίου τσιφούτη. "Έλληνες, Εβραίοι, έμποροι κορφαίοι"....από τη ζήλια τους μας κακολογούν και μας δυσφημάνε. Μην δουν άνθρωπο και λαό να προκόψει.

To "είμαστε όλοι Εβραίοι" ανάγεται στο Μάη του '68. Όταν κατηγορήθηκε ο Κον Μπεντίτ, ως Γερμανοεβραίος, απάντησαν με το σύνθημα αλληλεγγύης: Nous sommes tous des Juifs allemands - Είμαστε όλοι Γερμανοεβραίοι. Και πιθανόν αυτό να είχαν κατά νου, γι΄ αυτό διατυπώθηκε "είμαστε όλοι Ελληνοεβραίοι". 

To "είμαστε όλοι Έλληνες", στο προοίμιο από το φιλελληνικό ποίημα του Shelley, Hellas (1821): Είμαστε όλοι Έλληνες. Οι νόμοι μας, η λογοτεχνία μας, η θρησκεία μας, οι τέχνες μας έχουν όλα τις ρίζες τους στην Ελλάδα. Δίχως την Ελλάδα, η Ρώμη, που μας κατέκτησε, μας εκπαίδευσε, η μητρόπολη των προγόνων μας, δεν θα είχε μας είχε δώσει κανένα φως με τα όπλα της, και πιθανόν να ήμασταν ακόμα άγριοι κι ειδωλολάτρες· ή ακόμα χειρότερα σε τέτοιο τέλμα και παρακμή, όπως οι Κινέζοι κι οι Γιαπωνέζοι.

 Δεν ξέρω τι εννοεί με τη θρησκεία, ένας άθεος-πανθεϊστής, όπως ο Σέλλεϋ, πάντως ο χριστιανισμός, η κύρια θρησκεία του δυτικού κόσμου είναι εβραιογενής. Επίσης λέμε "Ρωμαϊκό" και όχι "ελληνικό δίκαιο", που χρησιμοποιήθηκε ως βάση του δυτικού μοντέλου.

Αυτό είναι το τρισυπόστατο του δυτικού πολιτισμού. "Είμαστε Έλληνες, Εβραίοι, Ρωμαίοι". Έλληνες για την επιστήμη, τις τέχνες, τον αθλητισμό, Εβραίοι για την πίστη, την θρησκεία, και Ρωμαίοι για την διοίκηση και την πειθαρχία.

Κι ανεξαρτήτως πίστης, είναι μέρος της δυτικής ταυτότητας, οι γιορτές, τα ονόματα μας, συχνά θέματα στην τέχνη είναι εβραϊκά, βιβλικά. Ένα άλλο λ.χ. τρέχον σύνθημα για την κρίση Oh mia patria sì bella e perduta! Πατρίδα μου τόσο όμορφη και χαμένη είναι παρμένο από το Va'  pensiero (πέτα σκέψη) της όπερας Ναμπούκο (Ναβουχοδονόσορας) του Βέρντι, που έχει συνδεθεί με την Ιταλική Παλιγγενεσία, και έχει θέμα την Βαβυλωνιακή αιχμαλωσία των Εβραίων.




και κλείνω ανοίγοντας ένα παράθυρο εκτός δυτικού κόσμου,
στο Σαχάριο Νίγηρα, θάρρος να παίρνουμε (;)
ντοκυμαντέρ από τον Εξάντα 2005 για τον θεσμό της δουλείας
που ακόμα ζει και βασιλεύει.
...Αν είναι λέει καλοί δούλοι, πάνε στον παράδεισο....
...Αν πολίτης διαδίδει πως υπάρχει δουλεία,
πηγαίνει φυλακή για διασπορά ψευδών ειδήσεων και δυσφήμιση της χώρας...
Η οικονομία της βασίζεται στα αγροκτηνοτροφικά και στο ουράνιο,
πέμπτη παραγωγός χώρα στον κόσμο
"Είναι ακόμη πιο ενδιαφέρων, όμως, ο ρόλος που έπαιξε ο Νίγηρας στη σύγχρονη ιστορία. Τα χρέη του διαγράφηκαν δύο φορές στα τελευταία χρόνια με πρωτοβουλία του ΔΝΤ, την πρώτη λίγο πριν το ξέσπασμα του πολέμου στο Ιράκ και τη δεύτερη λίγο μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του. Γιατί ήταν χάρη στα πλαστά κυβερνητικά έγγραφα που έδειχναν ότι ο Νίγηρας είχε πουλήσει στο Ιράκ μεγάλες ποσότητες ουρανίου που οι ΗΠΑ, με τη συγκατάθεση της Γαλλίας και της Βρετανίας, νομιμοποίησαν τον πόλεμο στο Ιράκ, προβάλλοντας το επιχείρημα ότι ο Σαντάμ είχε προμηθευτεί όπλα μαζικής καταστροφής ώστε να παραβιάσουν τις συνθήκες της χώρας με τα Ηνωμένα Έθνη.
Χάρη στην πρώην αποικία της, η Γαλλία είχε την ευκαιρία να συμμετάσχει στο πάρτι τρισεκατομμυρίων της ‘ανοικοδόμησης’ του Ιράκ και της εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων του σε πετρέλαιο, τα οποία, παρεμπιπτόντως, αποδείχτηκε, μόλις πρόσφατα, πως είναι τα μεγαλύτερα στον κόσμο. Έτσι σήμερα η Γαλλία είναι η δεύτερη πιο ενεργός χώρα στον κόσμο σε εταιρική παρουσία στο Ιράκ, με 123 γαλλικές εταιρίες σε αυτό (στοιχεία κυβέρνησης του Ιράκ, Δεκέμβριος 2010).
Είναι λογικό, λοιπόν, το μυαλό της κ. Λαγκάρντ να βρίσκεται στο Νίγηρα περισσότερο απ’ ότι στην Ελλάδα....
....Πίσω από τις δηλώσεις Λαγκάρντ δε κρύβεται ούτε η πραγματική συμπάθεια της για τα παιδιά του Νίγηρα, ούτε η αγωνία της για απόδοση φορολογικής δικαιοσύνης στην Ελλάδα. Όσον αφορά στο πρώτο, το θέμα εξαντλήθηκε παραπάνω. Όσον αφορά στο δεύτερο, πολύ απλά, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο φλερτάρει πλέον, ανοιχτά, με την ιδέα παύσης της χρηματοδότησης της Ελλάδας και επιχειρεί μέσω της διαπόμπευσης των πολιτών της να αποποιηθεί των μεγάλων ευθυνών του.
Το μήνυμα απλό όσο και αναληθές: ‘Για όσα έρχονται εμείς δεν έχουμε καμία ευθύνη. Φταίτε μόνο εσείς!.  (Πάνος Παναγιώτου - Χρηματιστηριακός Τεχνικός Αναλυτής)

14 σχόλια:

  1. Ανατριχιαστικά σύμβολα... :-(

    Ας θυμηθούμε καί τούτο (συγχώρεσέ με αν το έχεις ήδη περιλάβει, δεν είχα τον χρόνο να δω όλες τις παραπομπές σου): http://www.languefrancaise.net/bob/detail.php?id=1691

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μερσί, έκανα προσθήκη

    ...μα νόμιζα πως είχε διαγραφεί!

    4 Αὐγ. 1960: Έπειτα από παρέμβαση της
    Ελληνικής Πρεσβείας στο Παρίσι, απαλείφονται από
    γνωστό γαλλικό λεξικό οι ερμηνείες του λήμματος
    “grec” (Έλληνας) ως απατεώνας, λωποδύτης, παλιάνθρωπος.

    Να μαζέψουμε υπογραφές,
    να κάμομε εκστρατεία :-)

    Πάντως, προς αποφυγήν παρεξήγησης
    προτείνεται το
    Nous sommes tous des Hellènes!
    ....
    Αχ, για όλα φταίει ο Άπουλος το χαρτόμουτρο,
    και το άλογο του Οδυσσέα
    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχει βεβαίως διαγραφεί από τα σύγχρονα λεξικά, αλλά όπως διαπιστώνεται, παραμένει ως ανάμνηση από παλαιότερη φάση τής γλώσσας.
    ...
    Βάλε καί τον "Roi des montagnes" τού About μαζί καί βλέπεις πόσο καλά(;) μάς ξέρουν!
    ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ;-) ὥσπερ ἐκπρόσωπος
    νιγηρικῆς κυβερνήσεως

    δηλῶ:

    "εἴμεθα κράτος νομοταγές."
    "ἡ κλεπτεία ἐν Ἑλλάδι κατήργηται!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ....
    Νά σου και τον Αμπού!
    Η γαλλική επίθεση νουθεσίας
    συνεχίζεται με μιαν άλλη Κριστίν Κερντελάν.

    «Η Ελλάδα», έγραφε ο Αμπού, «είναι η μόνη γνωστή χώρα
    που ζει σε πτώχευση από την ημέρα της ίδρυσής της.
    Ολοι οι προυπολογισμοί είναι ελλειμματικοί.
    Μόνο αν εγγυηθούν οι προστάτιδες δυνάμεις
    μπορεί να δανειστεί από το εξωτερικό.

    Μόλις εισπράττει το δάνειο η Ελλάδα τα χρήματα κατασπαταλώνται
    από την κυβέρνηση χωρίς κανένα όφελος για τη χώρα.
    Και μόλις τελειώνουν τα χρήματα, οι εγγυητές πρέπει
    να εξυπηρετήσουν τους τόκους, έτσι, από καλοσύνη,
    αφού οι Ελληνες δεν μπορούν να τους πληρώσουν»
    γράφει ο ακαδημαικός, ο οποίος καταγράφει
    την απόλυτη απροθυμία των Ελλήνων
    να πληρώσουν τους φόρους τους
    καθώς και την διάλυση του δημόσιου τομέα.

    «Κρατηθείτε, αυτά τα λόγια γράφτηκαν το 1854
    για μια χώρα που βάζει
    σε κίνδυνο την Ευρώπη εν έτει 2012»
    Ημερησία
    ....
    Η Λαγκάρντ τρόμαξε λίγο τους Έλληνες,
    μπας και ψηφίσουν σωστά.
    Η Ελλάδα δεν έπρεπε να μπει ούτε στην ΕΟΚ, ούτε στην ΟΝΕ.
    Της επιτράπηκε η είσοδος χάρη στον "αρχαίο ρομαντισμό"
    του Ζισκάρ ντ' Εστέν.
    Έχουμε ασύμμετρο πόλεμο με την Ελλάδα, όπου
    ένας νάνος μπορεί να κατατροπώσει
    ακόμα και μία υπερδύναμη!


    Le bras de fer d'Athènes avec l'Europe
    est une "guerre asymétrique"
    par Christine Kerdellant,
    L' Express, publié le 03/06/2012

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όποιος ταυτίζει το σύνολο τών Ελλήνων με το αδέσποτο πίτμπουλ, δεν έχει περισσότερο μυαλό απ' αυτό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. όχι όλους,
    μόνο τριάντα με σαράντα μεραρχίες
    ...
    αν ήταν πάντως
    κυβερνητικός εκπρόσωπος τύπου
    ή υπουργός τουρισμού,
    οι ξένοι θα τον είχαν σημάνει
    αντιπροσωπευτικό δείγμα
    για όλους μας.
    ...
    Ο νεαρός κατηγορούμενος
    απλώς πιθήκισε πιο βαθιά
    τα χνάρια του Ζουγκλαίου
    αρχηγού του, το 1998

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Προφητεία Κοσμά Αιτωλού:

    "Ο χαλασμός θα γίνει από έναν κασιδιάρη!"

    http://sarantakos.wordpress.com/2012/06/08/kasida/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ...
    ...
    Ο Πιντέρης είπε για τον Κασιδιάρη πως πάσχει από Σύνδρομο Χαμηλής Ανοχής Στέρησης τονίζοντας ότι "ο άνθρωπος αυτός δεν αναβάλλει τις παρορμήσεις του".

    Σε δηλώσεις του στο Βήμα 99,5, ο κ. Πιντέρης προσπάθησε να σκιαγραφήσει το προφίλ του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, ο οποίος επανήλθε εκ νέου στο προσκήνιο την Πέμπτη μετά το περιστατικό της χειροδικίας κατά της Λιάνας Κανέλλη.

    Όπως υποστήριξε, "αγνοούμε την πηγή αυτού του φαινομένου. Η πηγή είναι το σχολείο και η γειτονιά".

    Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό το κοινωνικό υπόβαθρο είναι "το εύφορο έδαφος που θα πέσουν τα σποράκια".

    Αναφερόμενος στο περιστατικό, ο κ. Πιντέρης εξήγησε ότι η κ. Δούρου "πάτησε το κουμπί" και γι' αυτό όταν έφαγε το νερό ήταν ήρεμη. "Το περίμενε" δήλωσε.

    Εξηγώντας την πάθηση της "χαμηλής ανοχής στέρησης", ο ψυχολόγος είπε ότι "είναι η βάση της παιδικής εγκληματικότητας, καθώς τα παιδιά κινούνται χωρίς σύστημα αξιών, με δικούς τους κανόνες".

    Σχολιάζοντας την συμπεριφορά Κασιδιάρη, ο κ. Πιντέρης ανέφερε: "Αυτός ο άνθρωπος είναι ικανός να δείξει δείγματα αυτοελέγχου για τις ιδέες του, όταν όμως λειτουργεί ως άτομο, και η σύζυγός του σαν την Κανέλλη θα καταλήξει".

    http://www.nooz.gr/greece/apo-ti-pasxei-o-kasidiaris

    αγγλιστί: Low Frustration Tolerance - Χαμηλή Ανοχή στη Ματαίωση και την Απογοήτευση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. μπήκα να πω αρχικά ότι με τόσα (ωραία, ε;) που γράφεις δεν σέ προλαβαίνω
    κι ότι εγώ τούς νιγηριανούς έτσι τούς ήξερα και τούς έλεγα (δλδ "νιγηριανούς")

    αλλά προέκυψαν κι άλλα τώρα...

    για τον κύριο πιντέρη να μού επιτρέψεις πάντως να πω πως λέει τα πράματα μισά (τουλάχιστον): οι μισογύνηδες αυτοί κτγμ το πρώτο παράδειγμα το παίρνουν απ' την οικογένειά τους, η γειτονιά έπεται

    (και άλλα, και άλλα...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Παρατηρώ ότι συζητείται περισσότερο η χειροδικία προς την κ. Κανέλλη, ενώ τα ενδιαφέροντα συμπεράσματα προκύπτουν από την αντίδραση προς την κ. Δούρου ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @χάρη
    άλλο nigerians (νιγηριανοί)
    άλλο nigeriens (νιγηρέζοι)

    αφού οι χρυσαγίτες
    τα κάναν θάλασσα,
    τώρα δικαιούνται τον πρώτο λόγο
    στο κόμμα οι χρυσαυγίτισσες

    @dodo ε, ναι, αν είναι αθώος,
    γιατί εξεμάνη και κρύβεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γνήσιος, θρασύδειλος τραμπουκισμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή