Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Μ.Ανδρουλάκης: "Ρεφορμίζοντας τα Σταγονίδια"


—Ορισμένοι αντέδρασαν με τη συμμετοχή του ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση.—Εντάξει δεν είναι προγραμματική, συμμαχική, ιδεολογική κυβέρνηση αλλά υπηρεσιακού τύπου.—Τί υπηρεσιακού; εδώ παίρνουν αποφάσεις και για την εφεδρεία. —ε, εντάξει, περιορισμένης σημασίας κυβέρνηση δύο μηνών, κάτι εντελώς άλλο...όμως στο προεδρείο της βουλής μια χαρά είναι όλοι και συμμετέχουν και οι κομμουνιστές και του ΛΑΟΣ Ο Άδωνης γιατί όταν μιλάει στη βουλή αναφέρεται συχνά σε σένα;  σε σέβονται πάντα οι αντίπαλοι, αν ξέρουνε το ιστορικό σου. Θα σου πω μια ιστορία. 


Είμαι λοιπόν εγώ στο ΕΑΤ-ΕΣΑ, έχω συλληφθεί 23 Φεβρουαρίου, το θυμάμαι λες και είναι τώρα. Αλλά θέλω να μαθευτεί πού είμαι και φωνάζα, έβριζα Φασίστες! που με είχαν κάνει λιώμα στο ξύλο, και ανοίγει απ' το παραθυράκι ένας αξιωματικός, καλή του ώρα, γιατί μετά γνωριστήκαμε κιόλας, (μην ξεχνάτε ο βασανιστής μου είναι ο καλύτερος μου φίλος...που ορισμένοι ψευτοαριστεροί της δεκάρας που δεν σας είδα ποτέ τα χρόνια της δικτατορίας, μου κάνετε τώρα τους σπουδαίους, τώρα που είναι όλα εύκολα πουλάτε ύφος) Ανοίγει το παραθυράκι και μου λέει, μη λες φασίστες, ξέρεις ποιός είναι δίπλα; εγώ δεν του μίλησα, ακολουθούσα τη γραμμή "δεν μιλάω". —Δίπλα είναι ο αρχηγός της 4ης Αυγούστου ο Πλεύρης! Λέω μέσα μου πλάκα κάνει. Και όταν έπεσε η δικτατορία, ένα μεσημέρι κατέβαινα τη Σόλωνος και βλέπω τον Πλεύρη μαζί με κάτι άλλους να με κυνηγάνε και λέω τι διάλο θα με δείρουνε καταμεσής του δρόμου; Ρε Μίμη ήμασταν δίπλα στο κελί και με αγκαλιάζει! Κάποια στιγμή φυλακίστηκαν και χουντικοί γιατί πιέζανε με τον Στειακάκη για μια δικτατορία τύπου Καντάφι. 

Τέλος πάντων, τί θέλω να πω, ότι είναι πολύ σημαντικό για τη δημοκρατία δυνάμεις που προέρχονται από την ακροδεξιά αλλά δεν είναι, το ΛΑΟΣ δεν μπορείς να το πεις συλλήβδην ακροδεξιό, να εντάσσονται στο  δημοκρατικό συνταγματικό τόξο· είτε δυνάμεις της άκρας αριστεράς, τα παιδιά που φοράνε κουκούλες, η τρομοκρατική αριστερά, κάποτε θα βγουν οι Ξηροί απ' τη φυλακή, να έχουν μια θέση σαν πολίτες, να μετέχουν στη δημοκρατία με το πρόγραμμα και τις απόψεις τους. Μιλάνε για ακροδεξιά αλλά σας βλέπω στη βουλή όλο καφεδάκι και κουβέντα με τον Βορίδη...και αφήστε τα καλαμπούρια "το ΠΑΣΟΚ στη κυβέρνηση το ΛΑΟΣ στην εξουσία".... Μην ξεχνάτε ότι ο Θρασύβουλος Τσακαλώτος συνάντησε τον Μάρκο Βαφειάδη και αγκαλιάστηκαν. Και ο εγγονός του, Ευκλείδης Τσακαλώτος είναι θεωρητικός οικονομολόγος του Συνασπισμού. Τώρα που υπάρχει κίνδυνος ανόδου ρατσισμού, φασισμού και όποιου εξτρεμισμού, έχει σημασία τα άκρα να μεταλλάσσονται και να συμμετέχουν στο δημοκρατικό παιχνίδι, όπως συμβαίνει και στην Ιταλία.

—Για το δημοψήφισμα τί λες, που το είχε προτείνει και ο Ανδρέας; —ο πατέρας του στην αρχή έλεγε ΟΧΙ στην ΕΟΚ υποτίθεται, για να φαίνεται πως κοντράρει τον Καραμανλή. Μετά μαλάκωσε και είπε δημοψήφισμα πρίν όμως πάρει την εξουσία και πέσουν οι υπογραφές. Μόνον ο Σημίτης δεν κατάλαβε και παραλίγο να διαγραφεί. Το είπα του Χαρίλαου και μου λέει "Πάψε ρε μου λέει πως θα κάμει τέτοιο πράγμα!". Ο Ανδρέας το δημοψήφισμα το χρησιμοποίησε διαπραγματευτικά, λέγοντας το μετά "ειδική συμφωνία" όπως η Νορβηγία και στο τέλος έφερε τα Μεσογειακά Προγράμματα. Έτσι θα μπορούσε να απαιτήσει και ο Γιώργος το 2009 να στάξουν 15 δις επενδύσεις στην Ελλάδα.

13 σχόλια:

  1. Τώρα όμως έπεσε στην παγίδα της κυβερνητικής φθοράς που του
    στήσανε οι σοσιαλιστές :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν έχω καταφέρει να ψυχολογήσω τον Μίμη Ανδρουλάκη, προφανώς δεν έχω ζήσει βασανιστήρια σαν αυτόν αλλά θέλω να πιστεύω ότι αν ποτέ τα ζούσα να συγχωρούσα τους βασανιστές μου. Ευτυχώς μάλλον δεν θα έχω την "ευκαιρία" :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καραγκιόζης (καθώς τις τρώει από τον Βεληγκέκα): "Άστον να με δείρει, να με δείρει, να κουραστεί, να ιδρώσει, να πουντιάσει, να αρρωστήσει και να πεθάνει"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @dodo
    Υπάρχει κάποιος λόγος που δεν δέχεσαι σχόλια; Σε ρωτάω γιατί παλιά δεχόσουνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μιχάλη,
    διαβασα με μεγαλο ενδιαφερον όσα είπε/εγραψε (δεν πηγα ακόμη στο λινκ που δινεις) ο Μίμης Ανδρουλάκης. Κάποια τα είχα ασχηματιστα σκεφτεί πριν τα διαβασω ζώντας τις τελευταίες εξελίξεις, και γενικά όλα όσα διαβασα με προβλημάτισαν. Εγώ παντως σε ευχαριστώ που μου τα γνωστοποίησες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ioannisk

    Από τότε άνοιξε δεύτερο http://inseconds.blogspot.com/,
    το Dodoulis προσωρινά αναπαύεται.

    ......

    Nul n'est mauvais de son plein gré

    Ουδείς εκών κακός

    ......

    Καλημέρα :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Merci Beaucoup, θα σχολιάζω από αύριο μιας και σήμερα είναι αργά.
    Μιλάς Γαλλικά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Με την άδεια, ελπίζω, τού φιλόξενου οικοδεσπότη, διευκρινίζω προς ΙωάννηςΚ (πρώην ioannisk), ότι μόνον στην τελευταία ανάρτηση τού dodoulis είναι κλειστά τα σχόλια, επειδή πρόκειται απλώς γιά παραπομπή στα σέκοντς.
    Ευχαριστώ γιά το ενδιαφέρον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Alors, Mea Culpa, η πρόταση είναι μισή στα Γαλλικά και μισή στα Λατινικά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τον "καημένο" τον Μπουμπούκο, πέρασε τραυματικά παιδικά χρόνια αλλά δικαιώθηκε μιας και είναι πλέον και υπουργός! Ή μάλλον :( Για εμάς που ζούμε σε αυτή τη χώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ενδιαφέρον

    Οι Αγανακτισμένοι στην εποχή της ακροδεξιάς νομιμότητας

    http://greekrider.blogspot.com/2011/11/blog-post_21.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Και ο Μπίστης για τον Βορίδη

    "και οι δύο ήμασταν
    απόφοιτοι του Κολλεγίου Αθηνών"


    http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.proswpa&id=10406

    ΑπάντησηΔιαγραφή