Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Νέοι Σιωπή! ΟΛΑ Έχουν Ειπωθεί.

..... Αναζητώντας την πηγή, την έννοια και τις παρενέργειες της φράσης 
...."Όλα Έχουν Ειπωθεί"....
στην ίδια συχνότητα με την προηγούμενη ανάρτηση
....Είμαι η Ζωή και Δεν Αποδεικνύομαι γιαυτό...Μη σκέφτεσαι πολύ......

Ο Αντρέ Μπρετόν, γερασμένος πια, συναντά ένα παλιό σύντροφο της σουρεαλιστικής επανάστασης. "Μπρετόν έχεις ύφος τραγικό. Τί σου συμβαίνει;;" - "Μου συμβαίνει, φίλε μου, ότι στον κόσμο που ζούμε, έτσι που τον φτιάξαμε εμείς οι ανατρεπτικοί, δεν μπορεί κανείς να σκανδαλίσει κανέναν! Όλα έχουν αμφισβητηθεί, όλα έχουν υβριστεί! (Μίμης Ανδρουλάκης-Έβδομη Αίσθηση σ.96). Ο Πατριάρχης του Σουρεαλισμου (χαχα άκου Πατριάρχης!!...μήπως κι αυτό παίγνιο σουραλιστικό?...) πεθαίνει το 1966. Δυό χρόνια μετά ξεσπά ο Μάης του '68. Διάψευση ίσως πεις. Φυσικά ο Μάης όπως και η Μπρετονική Επανάσταση στις αρχές του αιώνα, πεθαίνει, συμβιβάζεται σε πολύ λιγότερο χρόνο σε σχέση με τους προγόνους. Και όπως λέει ο Μίμης στη συνέχεια ''Η Αμφισβήτηση ως Εξαρτημένο Αντανακλαστικό έγινε σκέτη σύμβαση, η κουλτούρα της απόλυτης άρνησης -> ο νέος κομφορμισμός που ανανεώνει τη βιομηχανία της Διαφήμισης, της Μόδας, του Στυλ και της Επικοινωνίας.

Και από τους Ανατρεπτικούς στους Συντηρητικούς. Όλα έχουν ειπωθεί από τους Αρχαίους Προγόνους, τους Κλασικούς, και φιλοσοφικά και ποιητικά, έχουν καταγραφεί αυτά που μας δίνουν το μέτρο να ζήσουμε μια ισορροπημένη ζωή. Totum Graecorum est . (Όλα είναι, προέρχονται από τους Έλληνες, Κικέρωνας). Καταραμένε Έλληνα ανακάλυψες τα πάντα, φιλοσοφία, γεωμετρία, φυσική, αστρονομία… δεν άφησες τίποτα για εμάς (πιθανόν Έλλην μιμούμενος τον Σίλερ) Είμαστε παιδιά των Ελλήνων (Φρειδερίκος II Πρωσσίας). Να μην μακρυορούμε, εδώ Έλληνες σημαίνει Δυτικός Πολιτισμός.

Και τα δύο ρεύματα μέσα στη Δύση υπάρχουν, συγκρούονται και την ανανεώνουν. Αλλά και τα δύο στους νέους θα σοβαρευτούν..."Όλα έχουν ειπωθεί!....Το δεύτερο αξίωμα του Τίκβερ  (γερμανού "αντι-αμερικάνου" σκηνοθέτη)  είναι πως όλα, μα όλα έχουν ειπωθεί, επομένως σημασία δεν έχει τι λες, αλλά πώς το λες.  Δλδ η ουσία είτε έχει Ανακαλυφθεί είτε Ανατραπεί και μένει μόνο το περιτύλιγμα, η Μορφή, η Τέχνη που θα παρουσιάσεις το γνωστό σου θέμα. Και για να το επεκτείνω στην ίδια γραμμή παραθέτω από Andre Gide " Όλα έχουν ειπωθεί από πριν, αλλά μιας και κανένας δεν ακούει, πρέπει να πηγαίνουμε συνεχώς πίσω και να ξαναρχίζουμε από την αρχή". Και εμβαθύνοντας από Σώτη Τριανταφύλλου...Συχνά νιώθω σαν εργαστήριο ανακύκλωσης: είμαι πεπεισμένη πως όσα βλέπω, ακούω, διαβάζω, μυρίζω και αισθάνομαι τα έχουν δει, ακούσει, διαβάσει, μυρίσει και αισθανθεί άλλοι πριν από μένα· τα έχουν αγγίξει· καμιά φορά, τα έχουν κρατήσει με τόση δύναμη για τόσο πολύ καιρό ώστε κείτονται ολόγυρά μου φθαρμένα, ξεφτισμένα και άχρηστα. (…) Όλα έχουν ειπωθεί, όλα έχουν γραφτεί· ο κόσμος δεν με χρειάζεται, είμαι περιττή, έχω βαθιά επίγνωση της ασημαντότητάς μου. (…) Αν δεν γελούσα τόσο εύκολα μπροστά στο παράλογο του κόσμου, ίσως να πετύχαινα περισσότερο στην τέχνη της μυθοπλασίας: αλλά, όπως και τότε, έτσι και τώρα δεν παίρνω τίποτα στα σοβαρά.  Και κλείνω  συνοπτικά με τον ίδιο Παράλογο Πεσιμισμό απ' το "Περιμένοντας τον Γκοντό "Τίποτε δεν συμβαίνει, κανείς δεν έρχεται, κανείς δεν φεύγει, είναι τρομακτικό" .

Και ερχόμαστε τώρα στο προσωπικό για το πώς έζησα το ''Όλα βέβαια έχουν ειπωθεί". Αρχές του 1990, ο Παλιός Κόσμος των Ιδεολογιών κατέρρεε και βγαίνει και ο Φουκουγιάμα να σου πει ο Καπιταλισμός νίκησε, η Ιστορία τελείωσε (αργότερα βέβαια κάπως αναθεώρησε). Απογοήτευση, Αδυναμία, Προσανατολισμού αλλά και Μανία για Αναζήτηση στην Ατμόσφαιρα. Ας πάρουμε τους αρχαίους, δε φτάνει που όλα τα είπανε αλλά και η έρευνα πάνω στα κείμενα τους ακουγόταν και ακόμα ακούγεται στην Ελλάδα, κάτι Εξωγήινο! Το πολύ-πολύ να κάνεις μια μετάφραση, ένα λεξικό, ένα ανθολόγιο. Αφού έτσι κι αλλιώς τα έχουν πει πριν από μας για τους προγόνους οι Γερμανοί και οι Εγγλέζοι  Φιλολόγοι. Μήπως έχουμε εμείς δική μας παράδοση φιλολογική;; όπως και στα περισσότερα, αντιγράφουμε. 
Και στη μουσική, είχα πιστέψει σε ένα σημείο ότι οι μελωδίες κάποτε θα τελειώσουν, ότι είμαστε στο όριο, ότι και εδώ όλα τα σημαντικά έργα έχουν συντεθεί. Απλώς θα μείνουμε εκτελεστές, διασκευαστές  ή μιμητές των κλασικών κομματιών για κάθε μουσικό ρεύμα, παραδοσιακό ή μοντέρνο. Και θα κλείσω με το γενικότερο πολιτικό ζήτημα, ακούμε και από δεξιά και αριστερά,  τους ίδιους δογματισμούς, όλα έχουν ειπωθεί, τί ψάχνεις, τί ερευνάς, κάτσε στα αυγά σου, καριέρα, οικογένεια, γνωριμίες...αυτό προσθέτει τις αξίες.


Με βάση όσα έχουμε δει ως τώρα αυτό το μήνυμα αφορά κυρίως νέους καλλιτέχνες, συγγραφείς και ερευνητές των θεωρητικών λεγομένων επίσης και ανθρωπιστικών επιστημών.  Δεν ακουμπά τους νέους των θετικών πεδίων, εκεί οι Αλήθειες έχουν αρκετές φορές ως τώρα ανατραπεί και θα ανατραπούν και στο μέλλον. Υπάρχει μια ροή, κίνηση, ενθουσιασμός Εκεί πιό εύκολα θα πει ο Μεγαλύτερος "Νέε μου, Προχώρα, Αμφισβήτησε με!". (Όχι στην Ελλάδα θα μου πεις αλλά θα πούμε αργότερα και για αυτό :-). Και ένας λόγος που κολλώ με μανία σε ιστολόγους θετικής κατεύθυνσης είναι και αυτός, να πάρω ιδέες, να εμπνευστώ, να ανασάνω από τον πνιγηρό "Ρομαντισμό" της Ηττοπάθειας και της Σιωπής.


Και μιας και το ζήτημα είναι πάλι "Χάσμα των Γενεών," θα το σφραγίσω με τις απορίες μιας συμπλωρίτισσας, από τη δική μας ψηφιακή γενιά :-) (Synas)

Αν όλα έχουν ειπωθεί από αρχαιοτάτων χρόνων
και σ’ όλες τις ντοπιολαλιές
Αν έχουν γεννηθεί παιδιά που η γη δεν τα χωράει
Αν η τεχνολογία προχωρά σχεδόν ερήμην
και όλα γίνονται μηχανικά
Τι είναι αυτό που σε αξιολογεί μέσα στην κοινωνία;
Τι είναι αυτό που θα σε κατατάξει στους τάχα ωφέλιμους,
στους οκνηρούς, στους πέρα για πέρα άχρηστους;
Ποιο είναι εντέλει το κριτήριο;
Του ανθρώπου; για τον άνθρωπο;





Πρέπει να απαντήσω τώρα εγώ, ε; και αφού φάγαμε τόσο τσιτάτο ως τώρα θα πώ κι εγώ με την ίδια ορμή ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΙΠΩΘΕΙ, πόσο σύγχρονο, ανατρεπτικό και ταπεινό συνάμα μοιάζει αυτό του Γάλλου Μπαρόκου Jean de La Bruyère, Όλα έχουν ειπωθεί, και είμαστε 7000 χρόνια σκέψης πίσω. Δυστυχώς θέλει ακόμα και o ανατρεπτικός ο διανοούμενος τη Βεβαιότητα του, τον Ναρκισσισμό του "όλα έχουν ειπωθεί". Και συ βέβαια απαισιόδοξε, αν είσαι συνειδητά πεσιμιστής, μπορεί απλώς να σε εκφράζει, κάτι σαν κραυγή απόγνωσης. Αλλά  το status quo που δε θέλει να αλλάξει τίποτα, μια χαρά το πιλαλάει το ρητό!...

Αν έχουν γεννηθεί παιδιά που η γη δεν τα χωράει. Γη βέβαια εδώ δεν είναι ο πλανήτης γη αλλά τα κριτήρια που βλέπουν τον κόσμο οι παλιές είτε γενιές είτε σκέψεις, να μην το περιορίσουμε και ηλικιακά :-) Σιγά την Ανατρεπτική Νεολαία που έχουμε. χαχα ..έτσι να κλείσουμε αυτο-ανατρεπτικά, αφήνω πολλά ασχολίαστα μα θα τα πιάσουμε άλλη φορά :-) Με φόρα και τσαχπινιά, μην πολυβουλώσουνε τα δυό μας τα αυτιά. :-)

Υ.Γ.
Αν κάποιος νεότερος έχει νιώσει το παραπάνω ρήμα, ας το πεί. :-)


11 σχόλια:

  1. Kι εκεί που ήμουν έτοιμη να μπω και να στα χώσω ωραιότατα και να εκτονωθώ, πως τίποτα απολύτως δεν έχει ειπωθεί, πως από άποψη γνώσης του κόσμου είμαστε λίγο παραπέρα απ' το μηδέν ακόμη, πως η έρευνα της φυσικής είναι (περίεργο ε???) σχεδόν στα σπάργανα κι υπάρχουν ακόμη πάρα πολλά να μάθουμε, διαβάζω αυτό...

    [..]Με βάση όσα έχουμε δει ως τώρα αυτό το μήνυμα αφορά κυρίως νέους καλλιτέχνες, συγγραφείς και ερευνητές των θεωρητικών λεγομένων επίσης και ανθρωπιστικών επιστημών. Δεν ακουμπά τους νέους των θετικών πεδίων, εκεί οι Αλήθειες έχουν αρκετές φορές ως τώρα ανατραπεί και θα ανατραπούν και στο μέλλον. Υπάρχει μια ροή, κίνηση, ενθουσιασμός Εκεί πιό εύκολα θα πει ο Μεγαλύτερος "Νέε μου, Προχώρα, Αμφισβήτησε με!". (Όχι στην Ελλάδα θα μου πεις αλλά θα πούμε αργότερα και για αυτό :-). Και ένας λόγος που κολλώ με μανία σε ιστολόγους θετικής κατεύθυνσης είναι και αυτός, να πάρω ιδέες, να εμπνευστώ, να ανασάνω από τον πνιγηρό "Ρομαντισμό" της Ηττοπάθειας και της Σιωπής.[..]

    Λοιπόν, μετά από καταγράφεσαι ως... επιζών... έπιασες τον παλμό μιας "ψωνισμένης" φυσικού!!

    Και ξέρεις, δεν ξέρω αν έχει τύχει να διαβάσεις αυτό, έχω γράψει ως τώρα τρεις συνέχειες... μου έδωσες έναυσμα να το συνεχίσω!

    Σίγουρα θα δεις εκεί, πως το ταξίδι ακόμη έχει πολλούς σταθμούς για να φτάσει στο τέρμα... αν υποθέσουμε πως θα φτάσει ποτέ!!

    :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 1.Μα να χάσω τέτοιο χώσιμο και κόντρα αχχ :-)

    Ευτυχώς διάβασα το δίπολο
    με το Λάκωνα
    και φτιάχτηκα
    ο κοντράκιας :-)

    2. Από τα αγαπημένα μου είναι
    η Ιστορία της Θετικής Σκέψης
    και αφού έπιασα τον παλμό
    σου και θα το συνεχίσεις
    πολύ χαίρομαι.

    3.Περιμένω να γυρίσει στον ίσιο δρόμο
    και ο Αλχημιστής, αν έχεις ακουστά,
    που έπαιξε και έχασε
    και ανάρτηση μου υποσχέθηκε :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε κάθε γενιά βρίσκονται κάποιοι που έχουν την ματαιοδοξία να πιστεύουν, ότι ο κόσμος θα σβήσει μόλις στερηθεί την μεγαλοφυία των.
    Και κάποιοι άλλοι, με φιλοδοξίες μεγαλύτερες από ικανότητες, που μιά χαρά βολεύονται στην απραξία.
    Το ίδιο αντιπροοδευτικοί μού φαίνονται και οι μεν και οι δε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επειδή η ανάρτηση αφορά όπως είπαμε
    κυρίως Καλλιτέχνες,Συγγραφείς,Φιλοσόφους,

    θα μεταφράσω τη Mαταιόδοξη Aπραξία
    ως Μανιέρα, Στυλιζάρισμα μέσα στην Ιθάκη της Κοινωνικής Αποδοχής.

    Αν δηλαδή με χειροκροτεί το κοινό,
    για ποιό λόγο να αλλάξω;;
    να αμφισβητηθώ;;
    :-)

    ..Δεν φταίνε μόνο οι "Ανθρωπιστές" (εσκεμμένα ή μη) θέλει και η Kοινωνία τα μέτρα, τα καλούπια και τη βολή της, να ακούσει το "όλα έχουν ειπωθεί",
    και δίχως ρύπους

    να ξαναγευτεί γνώριμους, καθαρούς δρόμους και ήχους (και το λέω και με καλή έννοια, με συμπάθεια, έχοντας συνείδηση του μέσου καθημερινού ανθρώπου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ή ακόμη: "τί να πω εγώ τώρα, τα έχουν πεί όλα οι άλλοι", άρα κάθομαι στην βολή μου και τα βάζω με την άκαρδη την μοίρα ;-)
    ή "μα και να τα πω, ποιός θα τα καταλάβει", άρα κάθομαι (πάλι) στην βολή μου και τα βάζω με την άτιμη την κοινωνία ;-).

    Και ναι, ο μέσος άνθρωπος αντιδρά στο καινούργιο, οι νέες ιδέες χρειάζονται χρόνο γιά να γίνουν αποδεκτές από τους πολλούς (και πάλι, όχι στην αρχική τους σύλληψη)- αλλά έτσι ήταν πάντα. Κάτι θα είχε να πεί γι' αυτό ο Γαλιλαίος ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. :-)χα Τί να μας πεί ο νέος? :-)

    Πριν απ' αυτόν τα είχε πει
    ο Σαμιώτης Αρίσταρχος

    και να, ξαναγυρνάμε στα παλιά!

    Ολα μα Όλα έχουν ειπωθεί.. απ' τους Aρχαίους ΜΑΣ (έτσι να πάρουμε
    λίγη εθνική αυτοπεποίθηση εμείς οι Νεοελ, να βγούμε από τη λύπηση :-)

    Για το "κατανοηθεί" όπως λες
    κάποιος λόγος αμφίλογος :-) θα υπάρχει να μη γίν' αποδεκτό
    το κάθετί νέο εις τ' αυτί.

    See Classical music riot
    Κάτι έχει να μας πει κι
    η Αιμάτινη Άνοιξη :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εμπρός, με ψηλά το κεφάλι: "Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει"... ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολύ σπανίως (πεθαίνει
    μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει
    και ξανά προς τη δόξα
    τραβά...ο ποιητής βεβαίως
    που θάλλει ωχρός ωραίος) :-)


    Είν' ένας γέροντας. Εξηντλημένος και κυρτός,
    σακατεμένος απ' τα χρόνια, κι από καταχρήσεις,
    σιγά βαδίζοντας διαβαίνει το σοκάκι.
    Κι όμως σαν μπει στο σπίτι του να κρύψει
    τα χάλια και τα γηρατειά του, μελετά
    το μερτικό που έχει ακόμα αυτός στα νειάτα.

    Εφηβοι τώρα τους δικούς του στίχους λένε.
    Στα μάτια των τα ζωηρά περνούν οι οπτασίες του.
    Το υγιές, ηδονικό μυαλό των,
    η εύγραμμη, σφιχτοδεμένη σάρκα των,
    με την δική του έκφανσι του ωραίου συγκινούνται.


    Κωνσταντίνου Π. Καβάφη...
    ...είχε η καρδιά του πάθει;; :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πολύ ωραία όλα αυτά!!

    Παρήγορο που συζητιούνται ακόμη.. :) τα ίδια πάλι και ξανά..
    Ποτέ δεν βαριέται ο άνθρωπος να κάνει τον κύκλο του... :))
    Να θέλει να είναι αυτός που θα ξεχωρίσει από όλους τους προηγούμενους και θα κάνει την ανατροπή..
    Έτσι δεν ξεκινάμε τη ζωή μας?! Καλά, όχι και όλοι..αυτοί, τέλος πάντων, που το έχουν το ανήσυχο στο πνεύμα τους.. Κι έτσι γεμάτοι ελπίδα πως θα τα καταφέρουν τραβούν τον δρόμο αγέρωχα κι ύστερα ... μεγαλώνουν! :)
    Και οι πιο άξιοι, οι πιο ικανοί..μεγαλώνουν κι αυτοί και αποκτούν άλλη οπτική!
    Θα μου επιτρέψεις να πω παράδειγμα από το χώρο των θετικών επιστημών που είναι μετρήσιμα τα πράγματα.
    Βλέπε, τον πιο ανατρεπτικό επιστήμονα, τον Αϊνστάιν, πόσο "συντήρεψε", όταν έφυγε από την πρώτη γραμμή και τη σειρά του πήραν οι άλλοι. Αυτός ο πεφωτισμένος δεν δέχτηκε ποτέ, σαν τον χειτότερο συντηριτικό, τις εξελίξεις και τις συνέπειες που είχε η ίδια του η θεωρία!! Γιατί? Γιατί του είχε φύγει η ηλικία!! :))
    Ενώ από την άλλη πλευρά, οι άλλοι, οι φιλόσοφοι οι μεγάλοι, έχουν τα περιθώρια να αναθεωρούνται.. Τα πρώιμα και τα ύστερα.. Βλέπε πχ Λούντβιχ Βινγκεστάιν. Αν η ζωή κρατούσε μια μονάχα μέρα, θα ήταν αλλος το πρωί κι άλλος το βράδυ.. ! :)

    Μπράβο, πάντως, σε θαύμασα, κι ας μη σε γνωρίζω.. Πολύ πυκνή η αντιπαράθεση και επιμελώς ανέμελη η εναγώνια σου η αναζήτηση..

    Μετά από όλα αυτά, νομίζω, κατάλαβα το "εμείς κι εσείς"..
    ή το εμείς και οι άλλοι, αλλά μη γελιέσαι Μιχάλη, δεν είσαι νέος στα τριανταφεύγα σου.. έχεις προ πολλού περάσει στην ηλικία της βαριάς θνησιμότητας..
    Σε λίγο θα τη συνηθίσεις και θα δεις πως δεν έχει την τραγικότητα που στανικά της προσδίδεις!
    Το παίρνεις απόφαση, εκτός κι αν είσαι γεννημένος ποιητής..
    Τότε θα ζεις με την κατάρα σου, να 'σαι παντού και πουθενά, στο μέσα και στο έξω, στο μηδέν και στο άπειρο..
    Τέλος πάντων! Θα ήθελα πολλά να πω, αλλά θα σταματήσω, πριν καλά καλά αρχίσω..:)
    Ένα τελευταίο μόνο και την κάνω βιαστικά..
    Άκου, μια και είσαι γενικά της διαίρεσης (που εγώ την απεχθάνομαι όπως θα έχεις ήδη καταλάβει) μη μένεις στη διαίρεση με το 2, τουτέστιν: "εσείς κι εμείς" που σημαίνει "εμείς οι νέοι και εσείς οι άλλοι".Βάλε μέσα και τις άλλες παραμέτρους και κάνε κλάσεις που θα έχουν οριζόντιες και κάθετες τομές, όπως για παράδειγμα εμείς οι θεωρητικοί και οι άλλοι..
    Στον οριζόντιο άξονα βάλε τον χρόνο και στον κατακόρυφο τα υπόλοιπα. Αν κάνεις το διάγραμμα δε θα σου βγούνε διαφορές..Μια περιοδικότητα θα βγάλεις..Οι ίδιες εμμονές και οι επαναλήψεις.
    Από τότε που το κατάλαβαν αυτό οι μαθητές μου στην τάξη, από τότε πολύ αγαπηθήκαμε και δεν έχουμε να χωρίσουμε, να διαιρέσουμε δηλαδή, τίποτε..και ζούμε αγαπημένοι..αθροίζοντας και συναθροίζοντας τις γνώσεις μας και την ανθρωπιά μας.. :))

    έλα και γεια σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 1.
    μη γελιέσαι Μιχάλη, δεν είσαι νέος στα τριανταφεύγα σου..

    να δώσω ένα παραλληλισμό
    από το ποδόσφαιρο.
    Στο εξωτερικό ελπιδοφόρο νέο ταλέντο, είσαι μεχρι τα 20.
    Στην Ελλάδα μέχρι τα 27 σου. :-)

    + το Mαμακισμό που δέρνει
    τη γενιά μας
    καταλαβαίνεις...μέχρι
    πότε θα 'μαστε νέοι..:-)

    2. Εγώ δεν είμαι ποιητής,
    είμαι στιχάκι :-)

    3.Το Εμείς - Εσείς δεν αποκλείει
    νέους που νιώθουν γέροι ή
    γέρους πού νιώθουν παιδιά
    (άλλωστε το χω πει αρκετες φορες)

    4.Πολύ αγαπησιάρικο μπορεί
    να γίνει το σχολείο
    αλλά έξω η ζωή έχει
    πολλές διαφωνίες και διαιρέσεις

    5.Με αυτούς που διαφωνώ
    (ή φαίνεται οτι διαφωνώ,
    δλδ μπορεί να λέμε τα ίδια
    πράγματα με άλλο τρόπο)
    κολλάω και ζητώ την παρέα τους
    περισσότερο. Αν συμφωνείς σε όλα, είναι προβλεψιμο το παιχνίδι
    και βαρετό.

    Να σαι καλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Φαντάσου, λοιπόν, να μην είναι αγαπησιάρικο το σχολείο.. τότε η καταδίκη του είδους μας είναι να μάθει μόνο τη διαίρεση..
    Θα μου πεις αυτό δεν γίνεται;
    Και θα σου πω κι εγώ, "ναι αυτό γίνεται!Γι' αυτό κι εγώ "μανίζω" και λέω στον εαυτό μου: κάνε τις άλλες πράξεις, μήπως και κάτι αλλάξεις" :)

    Καλή σου μέρα στιχάκι
    κι εύχομαι, όταν επιτέλους μεγαλώσεις, να γίνεις Έπος! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή